tirant

Páginas: 6 (1430 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2015

Tirant lo Blanc





Paula Gómez Martínez
09/02/2015
1.El context hitòric i social
-Elements i armes necessàries per a una batalla:
-Els combats navals.Parts d’un vaixell,tipus,lèxic mariner.
-Els vestits
-Els menjars


























*CAPÍTOL 1: TIRANT S’ENAMORA DE CARMESINA
ESCENARI: l’illa de Sicília i la ciutat de Constantinoble.
TEMPS:FETS PRINCIPALS:
El rei de Sicília va rebre una carta de l’emperador de Constantinoble on li conta un poquet les seues penes i angoixes. Li demana ajuda perqué els moros han invadit el seu territori i no pot fer res, perqué ja esta major per a fer una batalla, per aixó li demana que el seu caballer Tirant puga ajudar-ho. Tirant amb la seva bona voluntat accedeix i el va a ajudar. Una vegada enConstantinoble Tirant es nombrat per l’emperador: Capità major. Tirant vol saludar a la dona i la filla de l’emperador i quan arriba al lloc on es troben totes les dones, es queda impactat per la seva filla: Carmesina.
Tirant es sent Enamorat.


*CAPÍTOL 2: LA DECLARACIÓ AMOROSA DE TIRANT
ESCENARI: Palau de l’emperador

TEMPS:
FETS PRINCIPALS: Carmesina ja sap els sentiments de Tirantperqué va cridar un petit patge per a dir-li a aquest que si era del seu gust, s’aproximara a palau a l’hora del migdia acompanyat per poca gent. Una vegada a palau Carmesina li parla dels perills que aquest té encara que no s’adone. Carmesina li conta que es preocupa molt per ell i es sent molt alagat per aquest comportament de la dona.
Després de aquesta reunió Tirant va a ver a l’emperador perdir-li que ja podíen partit a Xipre a dur vitualles. Quan Carmesina s’adonà que Tirant partia va cridar a Diafebus i l’encomanà comunicarle a Tirant que en acabar de cenar anàs a veure-la.
Una vegada els dos junts començen a parlas i aquesta el fa dir que es el mal que atormentava a Tirant, li va dir que estava enamorat, i li donà el spill que n’havia comprat. Quan ella veiera l’espill s’adonariaque ella era la dona de la que Tirant estava enamorat.

CAPÍTOL 3: EL SETGE DE LA CIUTAT.
ESCENARI: A la ciutat de Constantinoble.
TEMPS:
FETS IMPORTANTS: Es reuneix el consell per informar que catorzemil homes s’instal·laren a una praderia on es van amagar molt bé.
Van partit cap allà i va haver una batalla on el duc al no poder aguntarla va fugir secretamet i tots els que podien fugien ambell.. Els moros contiuaven en su victoria i possen setge sobre la ciutat.
Dos barons de l’Imperi aconsellen a l’Emperador enviar a la seua filla Carmesina a Hongria amb la seua germana .
Tirant amb dos hombes que coneixien molt bé el pais, va estar caminant tota la nit fins al migdia, on arriben a la ciutat Vallbona la qual era plena de bestiars que hi havien dut per por als enemics.
Tiranttorna per a veure desfilar a tota le gen d’armes. Tots se preparen per a la batalla.
Abans de partir Carmesina i Tirant parlen i aquest li demana la camisa que porta i aquesta se la dona. Finalment es despedeixen de tothom i es disposen a fer la seua ruta.
CAPÍTOL 4: L’ALLIBERAMENT DE LA CIUTAT
ESCENARI: Ciutat de Pelidas
TEMPS:
FETS IMPORTANTS: Tirant decidí anar a ajudar a els habitants depolidas els cuals estaven molt agraïts per la seua honestita de anar-hi. Una vegada fora de la ciutat Tirant i el seu exèrcit van acomiadar-se a un campament on vigilaven als moriscos. Van a ser descoberts i el Gran Turc al enterar-se d’astó va avisar al Soldà, qui mana a alguns moros per a espiar als enemics, però Tirant i els seus homes van descobrir que n’hi havien espies i van el·laborar unatàctica per agafar-los. I així va ser.
Ben agafada la nit Tirant va fer eixir a tothom, quan estaven a prop del campament enemic, Tirant va decidir atacar-los i els moros estaven dormint tan tranquil·lament que estaven desarmats i van morir molts. El Gran Turc al adonarse d’astó muntá sobre un cavall lleuguer i descobert i enviá a dir al Soldá que isque el més prompte possible del campament....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • Tirant
  • TIRANT
  • Tirant Lo Blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS