Tirant

Páginas: 2 (411 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015
Tirant: És un home fort, valent, llest, educat i molt atractiu per totes les dones, amb el cabells una mica llargs i rossos. En el tema de les batalles es mostra molt virtuós i el domina ambfacilitat, però en el tema de l’amor va una mica perdut i necessita ajuda continua per conquistar l’amor de Carmesina.
Carmesina: És la part femenina de l’obra. Físicament té els cabells llargs i rossos, uncelles fines, ulls que semblaven pedres precioses, llavis vermells i les dents molt blanques. La seva pell és blanca com la neu i molt suau, i posseïa uns dits llargs i fins amb unes ungles moltboniques. Es una dona amb conviccions estrictes, encara que li agrada intercanviar jocs amorosos amb el Tirant, però mai el convida a la seva habitació. Representa els valors socials de Joanot Martorell.Viuda Reposada: És una dona jove, no molt agraciada i posseeix molta enveja i ràbia cap a la Carmesina. Representa la contrapart negativa tant físicament com psicològicament de la Carmesina. Es unpersonatge ridiculitzat per l’autor.
Hipòlit: És un personatge bastant insegur amb si mateix, jove, però sense gaire experiència, s’expressa amb un llenguatge culte i ben refinat. Ell mateix va ser qui vadeclarar el seu amor a l’Emperadriu.
Al final del llibre, la Viuda Reposada es suïcida al saber que Tirant regressa de la guerra per recuperar l’amor de Carmesina. Poc després Tirant mor a causad’una greu malaltia que això provoca a Carmesina una gran tristesa i caure en una depressió per la pèrdua del seu amor i finalment també acaba morint de la tristesa que li suposa la mort del seu amat.Finalment Hipòlit es coronat com a Rei.
La Viuda Reposada demostra una vegada més la seva malicia preparant com una espècie de teatre que suposa un engany als ulls del Tirant. Primer de tot, agafa a unanoia que s’assembla molt físicament a la Carmesina i li diu que esperi en el banc perquè Lauseta que es el jardiner vindrà al banc a fer-li una visita. Durant l’espera, la Viuda Reposada amb l’ajuda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • tirant
  • Tirant
  • TIRANT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS