Tirante el blanco

Páginas: 9 (2022 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2010
Obra: Tirant el Blanc Autor: Joanot Martorell Adaptació: Joan Sales Pròleg: Ferran Soldevila Editorial: Columna Xip Edició: vintena Il·lustrador: Francesc Infante
Tirant, és adoctrinat per un ermità sobre la cavalleria. Se'n va a Londres amb el companys i de retorn, torna a passar per on hi era el ermità per poder explicar−li les batalles i les festes de la cort. Tirant, a l'hora d'explicar elsfets de cavalleria, calla, i es Diafebus qui ha de seguir tota la història. Desprès torna a Bretanya, però té un problema amb un Lord Francès, i amb la bella Agnès, i és aquí on podria començar les escenes de sensualitat. Quan soluciona aquest problema amb una batalla, torna a Bretanya tot fet un cavaller. Lloat, experimentat i famós. En Tirant, compra una galera i va cap a l'illa de Rodes asalvar als assetjats del Soldà del Caire. El príncep de França, Felip, decideix embarcar−se, i amb ell passen uns dies a la cort. Felip i Ricomana s'enamoren, i Tirant ajuda a Felip a quedar en un bon lloc davant de la princesa. Deixen la boda per quan Felip torni de Rodes. Tirant , el rei i Felip embarquen i van a socórrer envers l'illa. Aconsegueix fer fugir als moros. De tornada Ricomana sotmet amés proves a Felip. Crida a un filòsof de Calàbria. A la fi es casa amb ell per l'episodi de l'agulla. S'embarquen de nou contra els infidels i recorren les costes serraines amb la victòria i retornen a Sicília.
L'Emperador de Contastinoble informa de que els turcs estan invaint l'Imperi i prega l'ajuda de Tirant. Li posà a la seva disposició naus, homes i armament. Se li encomana la capitania del'exèrcit imperial. Coneix a la princesa Carmesina i s'enamora d'ella. La Viuda Reposada intenta separar−los perquè està enamorada de Tirant. Tirant, surt de Contastinoble i venç dos cops als turcs. El duc de Macedònia fa tot lo possible per enutjar a Tirant, per la enveja que li té. Es desemmascarà l'insidiós duc de Macedònia, que mor en batalla. Diafebus va a la ciutat i es fan els amors deDiafebus i Estefania, que fan les bodes sordes. L'Emperador presència la gran batalla contra els turcs. Quan Tirant i Diafebus es presenten en la cambra de Carmesina i Estefania són espiats per Plaerdemavida, que al endemà li explicarà lo succeït a Carmesina com si fos un somni. Tirant venç per mar l'estol del gran Caramany que venia en socors dels turcs i desprès es dirigeix a Contastinoble.L'Emperador deliberà la pau amb Soldà i el Gran turc, Tirant, mentre, intenta anar més endavant amb l'amor de Carmesina. L'Emperador fa unes lluïdes festes amb motiu de respondre als ambaixadors infidels. Diafebus i Estefania es casen de debò. Tirant abans de partir, intentarà ficar−s'hi al llit de Carmesina gràcies a Paerdemavida. Acaba amb la cama trencada.
L'Emperadriu confessa a Hipòlit el seu amor,que a la fi és correspost. Tirant i Carmesina es casen secretament, però la Viuda fa creure que Carmesina té relacions amb un hortolà negre i decideix matar−lo. Carmesina no entén la seva actitud i envia a Plaerdemavida amb Tirant a l'hora d'embarcar. La tempesta s'endú la galera de Tirant i Plaerdemavida i salven la seva vida.
En Tirant és acollit pel Cabdill dels Cabdills, gran senyor del regnede Tremissèn, que el tramet al castell del seu fill on és empresonat. El rei Escariano, desitja casar−se amb la filla del Cabdill i posa setge al rei. El Cabdill treu a Tirant i li demana ajuda. Tirant allibera a la princesa i rebutja amb suavitat i fidelitat a
1
Carmesina. Aconsegueix fer−la cristiana, i així a milers de musulmans. Troba a Plaerdemavida quan intenta conquerir una part d'Àfricaon ella va ser rescatada i l'explica la situació de l'Imperi i la seva estimada Carmesina. Estan a punt de caure a mans dels turcs. Tirant es desmaia i quan torna en si mateix es prepara per anar−se'n. Però abans fa que Plaerdemavida s'esposi amb el cosí de Tirant. S'embarca vers Contastinoble amb els exèrcits de moros, ara cristians.
Tramet el cavaller Espèrcius com a ambaixador de Sicília....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS