tito adolf

Páginas: 3 (553 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
El Romanticisme i la Renaixença

El Romanticisme
El Romanticisme va ser un moviment cultural i polític, que es va originar a Alemanya i Anglaterra a finals del segle XVIII, que es va estendrepels altres països europeus, principalment com a moviment literari, però que ràpidament va passar a influenciar totes les arts.

Va aparèixer en una època marcada per profundes transformacions, elsideals de la Revolució Francesa (la llibertat, progrés...) i els efectes de la Revolució Industrial (les fàbriques, les migracions del camp a les ciutats, l'aparició de la burgesia industrial...) quevan fer canviar el panorama polític, econòmic, social i espiritual.

El moviment romàntic va representar un canvi profund en la manera d'entendre el món i, més concretament, d'entendre l'art.


Lasensibilitat romàntica
Al llarg de la història s'han anat alterant moviments de tendència clàssica (Renaixement , neoclassicisme , realisme , noucentisme...) i els moviments innovadors (Barroc,Romanticisme , Modernisme , Avantguardisme...).

Els moviments classicistes defensen que hi ha uns models de bellesa clàssics i que tot artista els ha de seguir o imitar. Basats en l'orde, equilibri iserenitat.

Els moviments innovadors defensaven el trencament de les regles que hi havien i van a la recerca de nous camins en les manifestacions artístiques. El Romanticisme es un d'ells, que basa laseva estètica en la sensibilitat individual.


L'estímul de la imaginació i la llibertat creadora
Artistes de diferents èpoques basen l'estètica en l'aparició de normes o la imaginació d'obresantigues.

El romàntic en canvi basa l'estètica en l'imaginació, l'espontanietat i la llibertat per crear una obra original i única.


L'exaltació dels sentiments nacionals
El moviment romàntic vagirar els ulls cap al món medieval, que serà conegut com l'origen dels pobles europeus, que són els (trobadors, cavallers, ermitans...) imprescindibles per poder escriure la història llegendària i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tito
  • Tito
  • el tito
  • tita
  • tito
  • Tita
  • tito
  • Tito

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS