TITULO

Páginas: 4 (926 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
PLATÓ
Plató va néixer a Atenes l’any 427 a.C, fill d’una família pertanyent a la noblesa i va rebre una formació educativa d’elit (política, dialèctica, matemàtiques, geometria, art, etc.). El seunom real era Aristocles, però possiblement el nomenaren Plató per l’amplitud (platys) de la seva esquena o del seu front. Va començar a estudiar filosofia amb Cràtil, seguidor d’Heràclit, però laseva gran influencia filosòfica va ser amb Sòcrates a l’edat de vint anys. Va ser el seu deixeble fins que va morir, i aleshores , Plató va viatjar a Mègara, a Àfrica, Egipte i a Itàlia.
L’any 387 a.Cfundà l’Acadèmia, la primera escola de filosofia organitzada amb estatuts, normes, lleis, allotjament i biblioteca. L’any 529 a.C, Justinià la va fer tancar. Finalment Plató mor als vuitanta anysl’any 347 a.C.


SÓCRATES
Sócrates va néixer l’any 470 a.C a Atenes, en una família modesta i mitjanament benestant. Va aprendre música i gimnàstica. Físicament era poc agraciat i el seu aspectedescurat, però tenia una personalitat que fascinava i irritava a la vegada. Era un bon ciutadà i es sentia orgullós de ser un humà grec atenenc. Va tenir molts deixebles, encara que no volia ser mestre peròtambé, a causa de la seva actitud crítica va aconseguir tenir molts enemics.
Als setanta anys va ser condemnat a mort per el govern oligàrquic d’Atenes acusat d’impietat. Va acceptar el veredicteinjust i així va esdevenir el primer màrtir de la filosofia. Sócrates no va escriure mai res, el poc que sabem d’ell és gràcies als historiadors de l’època i per Plató, deixeble seu que el va ferprotagonista dels seus diàlegs.


EPICUR
Epicur va néixer l’any 341 a.C a Samos, fill d’un atenenc i pare fundador de l’epicureisme. Va ser un individu molt influent que va canalitzar el malestar querepresentava el canvi en l’univers mental grec. L’any 306 a.C va funda la seva escola, el Jardí, un lloc on es conversava, s’estudiava i es seguia el model de les escoles clàssiques del Liceu i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • titulo del titulo
  • Titulo
  • Titulos
  • El titulo
  • Titulo
  • Soy un titulo
  • Sin titulo
  • Titulos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS