Toda Historia

Páginas: 9 (2215 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2012
APARTAT 3: Preguntes de l'activitat
Respon de manera clara, concreta i precisa , les preguntes següents:
1. Segons el seu origen, la informació de la Font A pertany a una font primària o secundària? La font A pertany a la font primària perquè estroba feta i redactada en aquet moment dels esdeveniments i no s’ha modificat en cap mena.
2. Pel que fa el seu suport, la Font B, és: oral, escrita, iconogràfica, material-objectual, sonora? La font B pertany a la font primària i escrita.
3. Segons el tipus d'informació, el Font C, conté informació: econòmica, social, política, artística? La font C és de font primària i política.
4. Segons el moment en què se situen els fets, a quina edat històrica correspon la informació de la Font B? L’edat a qui pertany lafont B és L'edat mitjana o medieval i la de la Font C en quina edat la situaries? La font C és situaria en l’edat L'edat mitjana o medieval.
5. Segons els fets narrats, a quin esdeveniment històric fa referència la Font A ? El que fa referència és sobre la guerra de Roma amb España que van succeir 59 ac i 17 dc.
6. Quina és l'etapa més llarga de la Història? L’època més llarga ésla Prehistòria.
7. Quina és l'etapa o edat més curta de la Història? La més curta és l’Edat Mitjana.
8. Quina etapa et sembla més curta l'Edat Mitjana o l'Edat Moderna? L’etapa que sembla més curta és l’Edat Mitjana
9. Quina edat apareix primer en el temps, la medieval o la contemporània? La que apareix en primer lloc és la medieval.
10. Quants segles dura,aproximadament, l'Edat Moderna? Dura tres segles.

APARTAT 2: Recursos
Llegeix atentament aquestes fonts i després respon les qüestions que trobaràs a l'apartat Preguntes de l'activitat
Font A
«El cònsol Marc Porci Cató va sortir immediatament amb vint-i-cinc naus llargues, cinc de les quals eren dels aliats, cap al port de Lluna, on havia manat que es dirigís l'exèrcit. Un cop enviat un edicte pertota la costa i reunida una esquadra amb naus de tota mena, va sortir del port de Lluna i va ordenar que el seguissin fins al port del Pirineus per tal de marxar, des d'allí, amb una flota poderosa contra l'enemic. Havent passat els monts Ligustins i el golf Gàl·lic, l'exèrcit arribà el dia assenyalat. Es dirigiren envers Roses i n'expulsaren la guarnició d'hispans que custodiava la fortalesa. Desde Roses, amb el vent a favor, arribaren a Empúries on desembarcaren totes les tropes, llevat les de l'esquadra aliada. »
Tit Liv (59 aC 17 dC
Font B
«Molts veterans d'aquesta guerra han parlat del que recorden dels ferits. però allò que va causar una impressió tan profunda com aquesta va ser un altre aspecte del conflicte, no tan freqüent: la presència constant de morts. en altres guerresanteriors, el conflicte havia durat uns quants dies, a tot estirar. Havia tingut un començament i un final, després del qual s'havien enterrat els cadàvers d'ambdós bàndols. però aquesta guerra era diferent: els combats duraven mesos; el foc de l'artilleria esquarterava els homes en un instant , i la línia del front pràcticament ni es movia. Per tant, en la línia de trinxares que s'estenia des deSuïssa fins al canal de la Mànega, hi havia escampades les restes mortals tal vegada d'un milió d'homes. Els soldats menjaven al costat seu, feien bromes a la seva esquena i els prenien tot el que tenien. (...)
Els sodats havien de tirar endavant en presència d'innombrables cadàvers, alguns de coneguts, la majoria anònims. Aquells que eren enterrats sovint tornaven a aparèixer durant els bombardejosi, de vegades, se'ls tornava a sepultar per defensar, literalment les trinxeres on ells mateixos havien combatut. Molts recorden la fetor de la descomposició i les mosques volant damunt de cadàvers en gran quantitats, sobretot durant els mesos d'estiu. Tothom avorria les rates. Resulta difícil d'imaginar com devia ser un lloc tan esgarrifós. Encara avui es troben ossos humans pel voltant de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Toda una Historia
  • historia de todo
  • Toda la historia.
  • Historia De Todos
  • La historia de todo
  • Todo Lo De Historia
  • La Historia De El Todo
  • historia de todo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS