Todo Sobre La Ciencia

Páginas: 7 (1512 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2012
Un aliment transgènic és aquell aliment obtingut d'animals o plantes a les que s'han afegit de manera artificial gens que no els són propis mitjançant tècniques de biotecnologia i enginyeria genètica. Amb aquestes tècniques s'aconsegueixen aliments amb qualitats particulars. La Diferencia entre transgènic i organisme modificat genèticament: un transgenic per força ha d'haver rebut un gen que noli és propi, un omg inclou qualsevol modificació genètica, inclosa la supressió d'un gen.



L’enginyeria genètica és la ciència biològica que tracta de la manipulació dels gens. Utilitza la biotecnologia, que son diferents tècniques científiques que utilitzen cèl.lules i organismes vius per produir aliments i productes químics.

A principi dels anys 70 es va descobrir un enzimendonucleases capaç de tallar segments específics de les cadenes d’àcids nucleics . L’ADN, que es talla en fragments amb aquest enzim, s’uneixen a fragments d’orígens diferents, per així poder-se formar un nou ADN anomenat recombinant. És a dir, s’aïlla el gen gracies a l'enzim, es reintrodueix en cèl.lules vives i es combinen els gens de diversos organismes.

Durant segles s’han produït modificacionsdels éssers vius, plantes i animals a través de l’anomenada genètica clàssica. quan aquesta genètica ja no es produeix a l’atzar sinó al laboratori es parla d’enginyeria genètica moderna.

aplicacions

La inserció de gens en els organismes pot tenir diversos objectius:
Fer que aquests organismes adquireixin noves propietats: augment de grandària, millora del gust, més resistència a plagues(insectes) o més color. Els aliments transgènics més comuns són el blat de moro i la soja, plantes que s'ha aconseguit que siguin, per exemple, més resistents a les malalties, plagues o a un tipus d'herbicida determinat. També s'han obtingut aliments transgènics animals, com ara carpes i salmons que porten fragments d'ADN que els fa ser més grans i créixer en menys temps. També que els pinyolsd'algunes fruites no siguin ni tan grans ni tant abundants, com mandarines, a les quals se li apliquen gens per no tenir tants pinyols i ser més sucoses.

Fer que aquests organismes sintetitzin una proteïna o producte metabòlic concret que ens interessa extreure. Un exemple és la síntesi d'insulina humana mitjançant bacteris transgènics

transgenics vegetals

El primer és aillar el adn de laplanta

despres aïllar el gen que s'intruduira en la planta i que servirà per augmentar la seva qualitat (el gen pot provenir d'una altra planta, d'un bacteri, d'un virus …
cal envoltar de DNA per donar-li una aparença similar al de la planta.

tot això es fa mitjançant la enginyeria genetica, sagafa el gen i fa que es reprodueixi en un laboratori
, tambe es pot modificar aquest gen peraugmentar-ne les propietats.

S'introdueix aquest gen extern en l'ADN de la planta, en aquest moment la planta sera una planta transgenica pq com he dit abans conte un gen que no es propi.

Trangenics animals

injeccio:

És una tecnica molt facil però te l'inconvenient de que nomès un 5% dels descendents vius surtens amb el nou gen incorporat ja què el gen s'injecta a l'atzar en el genoma.És fa que l'animal tingui una superovulacio ( que produeixi més ovuls)

Aquest ovuls és fecunden in vitro, i un cop el ovul fecundat se li injecta el nou gen en l'ADN del nucli

finalment l'vul es reintrodueix a la mare.

Retrovirus

es tria un virus benigne i s'elimina la seva carga viral

s'introdueix en el virus el transgen que es vol introduir en l'animal

s'introdueix el virus dinsde les cel·lules de l'animal. El virus serveix com a transport del transgen.

El virus quan comença a replicar-se i reproduir-se allibera el transgen que portava

celules mare

És el metode menys aleatori i s'utilitz quan és important dirigir les equencies genetiques a llocs concrets del genoma de cada animal.

S'extreu una cel·lula mare d'un animal i es canvia un gen o és modifica un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Todo Sobre Ciencia
  • todo sobre ciencias sociales
  • todo sobre la ciencia
  • todo sobre la ciencia
  • Todo sobre ciencia
  • Biologia como ciencia y todo sobre la biologia
  • La ciencia pol tica es sobre todo el estudio del poder
  • Todo sobre la ciencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS