Tomates verdes fritos

Páginas: 8 (1942 palabras) Publicado: 7 de junio de 2011
1. La pel·lícula es desarrolla en dos èpocas diferents del segle XX, la del present on s’hi troba Evelyn junt amb Ninny, en els anys 80. I la del passat protagonitzada per Idgy i Ruth, vivint en els entre els anys 30.
La història d’Idgy i Ruth com hem dit abans l’acció se situa en els anys 30, en el sur dels Estats Units d’Amèrica. Una època on Estats Units tenia una economia molt baixa idesestrosa, ja que va haver-hi la famosa crisi econòmica del crac del 29, també coneguda com la crisi del 1929, que va ser la més devastadora caiguda del mercat de valors en la història de la borsa. Se solen usar les següents tres frases per describir aquesta crisi de les accions: “dijous negre”, “Dilluns negre” i “Dimarts negre”, totes apropiades ja que el crac va durar un llarg periòde de temps. Lacaiguda inicial es va donar al “Dijous negre”, 24 d’Octubre de 1929. Però el deteriorament més catastròfic va ser en el “Dilluns negre” i “dimarts negre”, 28 i 29 d’Octubre de 1929, i va ser en aquests dies on va començar l’expensió del pànic i la gran manca i escassetat de capital a Estats Units, que després va afectar a tot el món. El crac va ser el començament de la Gran depressió a EUA. El cracdel 29 ha estat, probablament, la crisi econòmica més gran i preocupant davant el sistema capitalista. L’atur va arribar al 25%.
Políticament, al començar la dècada el president era Hervert Hoovert, que va governar fins el 1932, on en les eleccions d’aquest mateix any va ser derrotat per Franklin D. Roosevelt, però en la dècada l’economia dominava la política, i el govern de Roosevelt no va serdiferent. Va haver de pendre mesures per millorar el sistema de vida de la població. En aquells temps els drets civils no eren un problema, ja que la població negre estava totalment marginada, i la població blanca d’EUA estav en contra d’ells.i I la població negre encara no s’havia atrevit a demanar els seus drets no descriminatoris. Els feien sentar-se al derrera del bus, no podien ingressar enlocals públics només per a blancs, i per tant, hi havia escoles per blancs i per negres.
Cal destacar en aquesta època l’aparició del Ku Klux Klan, una societat secreta nord-americana. Ku Klux Klan és el nom que han adoptat diverses organitzacions dels Estats Units, que han predicat la supremacia de la raça blanca, l'antisemitisme, el racisme, l'anticatolicisme,l'anticomunisme, l'homofòbia i el nativisme. Amb freqüència, aquestes organitzacions han recorregut al terrorisme, la violència i actes intimidadors com la cremada de creus, per tal d'oprimir les seves víctimes. En la pel·lícula hi trobem la seva aparició, quan ataquen a big George i el maltracten pegant-li i tirant-li pedres.

El present que trobem en el film, transocrre en els anys 80. L’inici dels anys 80estan clarament marcats per l’augemnt de les tensions de la Guerra Freda entre EUA i La Unió Soviètica. En aquesta època la població D’EUA, va triar com a president al republicà Ronald Reagan, derrotan al president Jimmy Carter. En la dècada del 80, augmenta el capital, que comparat amb els anys 30 esmentats abans, no hi ha punt de comparació, ja que hi ha una gran millora econòmica. Êpoca en queEUA, surt vistoriós de la Segona Guerra Mundial.


2. La història que transcorre en el present és narrada per la mateixa pel·lícula, és a dir, que a mesura que va trancurren la pel·lícula vas veien els fets. La història que transcorre en el passat que és narrada per Ninny, la comença a narra ella, i és cert que no durant tot el transcurs de la història apareix la seva veu, però sien alguns fragment hi ha la seva veu en off.
El títol de la pel·lícula: tomàquets verds fregits, em suggereix que és possible que aquest film estigui relacionat amb el menjar, i que com veiem és cert, ja que Evelyn té l’autoestima per terra i es refugia menjant tot el que pot per oblidar els seus problemes. I és també el plat preferit de Ninny.
Es relaciona amb el film de manera que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tomates Verdes Fritos
  • Tomates Verdes Fritos
  • pelicula tomates verdes fritos
  • Tomates Verdes Fritos
  • Tomates Verdes Fritos
  • Tomates verdes fritos
  • Tomates Verdes Fritos
  • Tomates Verdes Fritos Educacion Socia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS