toni

Páginas: 3 (571 palabras) Publicado: 21 de abril de 2014
L'estatua sense rostre

L’Amed és un nen que viu a la vora del Nil, amb la seva mare Tiye i el seu pare Mose, un home que torna molt tard a casa, carregat de papirs plens de dibuixos. Ambells també hi viu el Jeruef, un servent encarregat de cuidar i educar l’Amed. Tots dos, després d’estudiar, juguen junts i també van a pescar al riu quan el sol, deixa de brillar. 

Aquesta vidacambiara a partir de la visita de Mermeptah, el fill del faraó: el dia seguent tota la família s’embarca en dues naus amb els noms del faraó i de la seva esposa preferida. Al grup s’hi uneix el generalYassir que, juntament amb una cinquantena de soldats, s’encarregaràde la seva seguretat durant el viatge. 

L’Amed desconeix quin és el destí d’aquest viatge, però en gaudeix moltíssim perquè potestar més temps amb el seu pare i des del vaixell estant descobreix el formiguer de vida que hi ha a les ribes del Nil, veu les piràmides de Kheops, Kefren i Micerí, descobreix la ciutat de Tebes...,fins que finalment arriben al seu destí, a Abu Simbel. En Mose, que és l’arquitecte del faraó, ha de descobrir per què a una de les quatre estàtues gegants de Ramsès II que presideixen l’entrada deltemple principal li ha caigut el rostre. 

D’altra banda, durant el viatge, els protagonistes reben una visita inesperada: la Jana, una noia núbia, puja a l’embarcació a prop de Tebes perquè creu quehi viatja el faraó i li vol demanar justícia per als seus. A partir del seu testimoni, els protagonistes s’assabenten dels abusos, de les injustícies i dels robatoris contra els béns del faraó queestà cometent el visir de Tebes. També és la Jana qui fa conèixer els seus companys de viatge la situació de Núbia, la seva nació, i dels seus habitants. Tot plegat, fa que aquest viatge deixi unaprofunda petjada en cadascun dels protagonistes. 























Todos los detectives se llaman Flanagan

NO JUGUÉIS A SER DETECTIVES:

Flanagan es un niño que desde...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tonia
  • Toni
  • Toni
  • Toni
  • Tonio
  • Toni Mix
  • historia toni
  • EMPRESA TONI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS