toputmamother

Páginas: 3 (526 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
Apunts Sortida
Per la ciutat de Sabadell hi passa el riu Ripoll. Antigament els terrenys del Vallès estaven bastant desparofitats i hi habien molts lladres, s’habia d’anar amb compte de que no etrobessin.
A la gent que vivia a la zona del pirineus els nobles els hi cedien unes terres durant 30 anys perquè les cuidessin. En cuant habie passat 30 anys les terres ja pasaben a ser propietat dela familia a la que els hi habien cedit. Hi habien moltes famílies que baixaben amb terres cedides, llavors augmentaba la producció de la zona.
Els primers poblaments per això es van fer al costat delriu Ripoll, ja que tenien l’aigua al costat i els hi era més fácil per viure.
Al segle XI es produeix el procés d ela feudalització. Les terres que abans eren del vilatans automàticament passen aser propietat del nobles, apartir d’aquí els vilatans que abans tenien com a propietat aquestes terres, els vilatans passen a ser serfs dels annomenats ara senyors feudals. Els pagesos pagaben impostosper tot.

Torre de l’aigua
Va ser fundada al 1918. La seva funció era amagatzemar l’aigua i gràcies a que estaba a tanta altura la gravetat feia la seva funció, donaba força a l’aigua per que espogués desplaçart els màxims metrere posibles per arribar al seu destí. Principalment aquests destins eren indústries, safreigs i fonts publiques.
Als dipòsits de la torre hi cabien uns 300.000litres d’aigua, que en aquella época era suficient per aquests usos. Aquesta torre va ser l’últim edifici construit am l’estil de modernisme però el primer construit amb formigó armat. Era un edifici moltalt no per cap funció sinó per fer una mica de goig. Els dipòsits no eren completament un espai sinó que envoltaven les escales que et feien pujar a la torre, és a dir, un disseny molt bonic.Pagesos al costat del riu Ripoll
En aquella época no només el rei tenia el control de la población, sinó que els nobles i ls eclesiàstics també en tenien. En un turó se situaba el Castell del señor de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS