Toros: Tortura O Cultura?

Páginas: 27 (6663 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
Toros:
 tortura
 o
 cultura?
 

Índex
1. Justificació del tema: 2. Objectius 2.1 Objectiu general 2.2 Objectius específics 3. Exploració 3.1 Llibres 3.2 Articles acadèmics 4. Conceptualització: 5. Aproximació Inductiva 6. Sincronia o diacronia 7. Recerca d’informació 7.1 Tria de diaris 7.2 Establiment de criteris per escollir els articles a analitzar 8. Anàlisi de la información 9.Conclusions 10. Bibliografia Pàg. 8 Pàg. 16 Pàg. 18 Pàg. 6 Pàg. 6 Pàg. 7 Pàg. 8 Pàg. 3 Pàg. 2 Pàg. 3


  1
 

Toros:
 tortura
 o
 cultura?
 

1. Justificació del tema:
Fa més de 7 segles que les carreres de braus existeixen a Catalunya i el seu interès ha estat un procés de recessió. Des de l’any 1387, durant el regnat de Joan I a Barcelona, s’hi van celebrar les primeres carreres debraus,1 però no va ser fins després d’uns anys, quan al segle XIX la festa dels toros va iniciar el seu període d’esplendor i expansió a Catalunya. S’hi van començar a construir places de toros i a celebrar-hi carreres on l’afició s’hi entregava. Però, amb el pas del temps, la tradició taurina a Espanya ha anat decaient fins al punt que la gran majoria s’hi posiciona de manera contrària.2 Abans queaparegués la prohibició dels toros a Catalunya ja es notava un descens en el nombre d’aficionats a les places, omplertes, en la seva gran majoria, per turistes. Però, en canvi, a altres zones de Catalunya els toros han sigut i segueixen sent importants gràcies a les festes locals, és a dir, a les tradicions (corre-bous, bou embolat...). Al 2008 es va iniciar el que seria la culminació de moltsanys de protesta antitaurina. Mitjançant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), una campanya anomenada Prou va iniciar un tràmit per aconseguir les 50.000 firmes necessàries en contra la tauromàquia. En 33 dies la xifra era de 78.162 firmes, i al finalitzar el tràmit, de 180.169. Així doncs es va iniciar el tràmit de consideració i debat al Parlament de Catalunya, que més tard tindria com aresultat la prohibició dels toros a Catalunya. És una mostra del descontent català envers aquesta pràctica, que a la resta d’Espanya es segueix realitzant. Considerem que el tema triat és actual i està en boca de tots. Pot donar molt joc degut a que és un tema polèmic, d’actualitat i amb gran diversitat d’opinions. La temàtica escollida ens aporta dos punts de vista: els que estan a favor de lescorrides i els que estan en contra. Aquests temes ens permeten analitzar els elements positius i negatius de cada posició. Crea opinions contrastades i que difícilment deixen indiferent a ningú. El govern és còmplice d’aquesta situació, per tant, també és un problema polític. Com es pot suposar, les curses de braus han generat controvèrsia nacional i internacional i han generat grans campanyes a favori en contra amb mobilitzacions en massa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  1
 Segons
 l’Arxiu
 General
 de
 la
 Corona
 d’Aragó
 que
 es
 troba
 a
 Barcelona.
  2
 Dades oficials
 d’una
 enquesta
 Gallup
 al
 2002:
 el
 31%
 dels
 espanyols
 es
 mostra
 partidari
 i
 el
 69%
  restant
 es
 mostra
 contrari
 a
 la
 tauromàquia
 
  2
 

Toros:
 tortura
 o
 cultura?
 

2. Objectius
2.1 Objectiu general:
L’objectiu d’aquest treball és determinar les opinions dels diferents mitjans de comunicació respecte a latauromàquia i la seva prohibició a Catalunya. Concloure com tracten el tema, quin ressò en fan, la importància que atorguen a certs aspectes i si s’hi mostren indiferents, ens ajudarà a definir la seva posició respecte la tauromàquia. Així doncs, aquest tema és una bona opció ja que ens permet entrar en debat polític, moral, jurídic i cultural.

2.2 Objectius específics:
Ens interessa investigar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • NO A LAS CORRIDAS DE TOROS ESO NO ES ARTE NI CULTURA SOLO ES MUERTE Y TORTURA
  • tortura o cultura
  • TORTURA O CULTURA
  • Rodeo en chile: tortura, no cultura.
  • Tauromaquía ¡La Tortura No Es Arte Ni Es Cultura!
  • la sangre y la torturo no son arte ni cultura
  • corrida de toros violencia o cultura
  • la tortura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS