Torre Eiffel

Páginas: 4 (834 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2015
1.DOCUMENTACIÓ GENERAL
1.Catalogació: Títol: Torre Eiffel; Autor: Alexandre Gustave Eiffel; Cronologia: 1887-1889; Lloc: Champs de Mars, París. 2.Material: ferro forjat; 3.Sistema constructiu: nousmaterials industrials;
2.ANÀLISI FORMAL
Descripció: La torre Eiffel és una estructura metàl·lica feta amb més de 18.000 peces de ferro encreuades i agafades amb més de 2,5 milions de cargols ques’aixeca fins a una alçada de 324 metres; els últims 24 metres corresponen a l’antena de radio que s’ha afegit posteriorment.
La torre de una forma piramidal, dividida en 4 parts separades per 3plataformes que potencia la sensació de verticalitat.
El primer bloc arriba fins a una alçada de 57 metres i fa les funcions de la base. Aquesta estructura de planta rectangular la formen 4 grans pilarsinclinat que descansen damunt de 4 gats hidràulics cadascun i que estan units per mitjà de 4 arcs.
Damunt d’aquest planta rectangular s’aixequen altres 4 potes amb una lleugera inclinació cap endins, finsa una alçada de 115 metres, on hi ha la segona plataforma. Més amunt la curvatura iniciada al lis inferior fa que els pilars es trobin i que arriben a un mirador situat a 274 metres d’alçada.
Elsquatre costats són idèntics. Aquesta característica, que respon a una clara necessitat d’estabilitat de l’estructura, va ser vista conceptualment com un prototipus de simetria.
Al seu interior hi haescales i ascensors que permeten l’ascens i el descens dels visitants, així com també restaurants, magatzems botigues, i fins i tot un museu, situat a les dues plataformes inferiors.
Entorn i integracióurbanística: La Torre Eiffel és el monument més alt de París, i es divisa des de qualsevol lloc de la ciutat. La seva ubicació, a prop del riu, a l’ampli parc dels Champs Mars, li permet disposard’una proporcionalitat i una integració urbanística excel·lents, malgrat que en un primer moment va ser molt criticada.
Autor i breu biografia: Alexandre Gustave Eiffel va ser un arquitecte i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • La torre Eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • Torre eiffel
  • La torre eiffel
  • Torre Eiffel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS