Tot Et Ser Pres

Páginas: 6 (1409 palabras) Publicado: 1 de junio de 2015

Tot et serà pres
Pau Joan Hernàndez

Júlia Tierz Fortuny 3A





Resum
Tracta sobre dos adolescents, amb ganes de viure i de ser lliures, els camins dels quals s’ajunten.
El millor amic del Xavier Alba esta malalt, pateix una enfermetat pràcticament incurable, la qual inicialment no es coneix ja que els metges creuen que és preferible no revelar-li la malaltia al pacient.
Però el seu amicXavier, la infermera que el cuida (amb qui el pacient hi té una relació d’amistat), y el doctor Andreu, (el seu metge) convencen al doctor Casaforta. I queden en que el millor es que li comuniquin.
Llavors li expliquen que el que li passa es que esporàdicament té una atacs d’insuficiència en els quals els glòbuls no passen per la sang i això fa que hagi d’estar permanentment connectat a diversesmaquines, ja que un d’aquests moments d’insuficiència podria ser mortal. Però això no es el pitjor, cada vegada que té un atac la maquina li compensa mitjançant una injecció de sèrum que conte l’hormona que li falta. Però en el temps que actua l’hormona, l’alteració del sistema hormonal i del reg sanguini fa que el seu cervell quedi lleugerament danyat. I cada vegada, aquest dany, s’anirà fent mésnotable. El doctor Casaforta assegura que estan investigant per trobar un remei però, el mes probable es que no arribi a temps, o que quan arribi el noi pràcticament sembli un vegetal connectat a una màquina.
Ell conscient de la seva situació demana al doctor Albert l’eutanàsia, simplement vol que el deixin morir, que l’alliberin de les màquines i pugui morir dignament. El doctor Albert,realment preocupat per el sofriment del noi, ho consulta amb el doctor Casaforta, però com que els seus interessos principals són descobrir el remei i adquirir prestigi no es pot permetre, deixar morir el seu conillet d’índies. Així, que l’aïlla, només el poden anar a visitar als seus pares i li canvia la infermera, i ja no veu a la Maria, una de les poques persones que li donaven confiança en aquelllloc.
En Xavier es queda a viure a casa la Maria i l’Albert, el seu company, per no haver d’estar venint del poble cada vegada que vol veure al noi i més ara que l’han aïllat i no saben quan podrà rebre visites. Al cap d’uns dies el noi renuncia a l’eutanàsia i en conseqüència li retiren l’aïllament. Quan en Xavier el va a veure, aquest li demana que amb els seus coneixements mèdics, ja que ésestudiant de medicina, l’ajudi a fugir per poder morir en pau, vol vagar per les muntanyes sent un nòmada, un rodamón, respirant aire pur, sentint l’aire i sent lliure fins al moment de la seva mort. En Xavier després de molt pensar, en el dilema de matar al seu amic o deixar-lo morir agònicament, i comentar-ho amb l’Albert decideix acceptar i idea un pla però poder treure’l d’allà i, després quepugui sobreviure fins al moment.
L’Albert, sense conèixer al noi de res, l’ajuda molt però no li diuen a la Maria perquè creuen que ja esta prou preocupada. El dia següent el Xavier li explica el pla al noi i li diu que vindrà al cap de dos dies per posar-lo en marxa. El dia senyalat el Xavier apareix amb un tall a la cara i embenat. Quan arriba a l’habitació del noi es canvien la roba i el Xavier liposa un embenat similar al seu al noi. Finalment, l’amic del Xavier li pega un cop de puny perquè sembli que ha estat forçat i no que ell l’ha ajudat. Com ja havien planejat, aquell dia la recepcionista i la infermera no son les habituals, per aixó entre la roba i la bena que li tapa mitja cara el noi pot sortir sense problemes.
Ja a la muntanya, li agafa un atac i cau al terra inconscient. Peròal cap de gairebé un dia obre els ulls, i pràcticament no es troba feble i pot continuar sense cap problema.
Una nit es posa a ploure, una tempesta brutal, amb raigs i trons. El fred li cala als ossos i té molta por, llavors, quan ja no pot més veu una casa, una masia en runes, i decideix entrar.
Paral·lelament a aquesta historia s’explica la de una noia bruna que fuig del seu món cap a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tot Et Serà Pres
  • TOT ET SERÀ PRES.
  • El ser humano preso de su libertad
  • Rodr Guez Presa Lorena M8S1 Ser O No Ser Social
  • Tengo Cadenas Sin Ser Preso
  • Los presos han de ser carcelados
  • toto
  • TOTO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS