Tot T-un límit

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2014
Les tarifes del transport públic pugen. Els ciutadans i alguns partits polítics es manifesten a diferent punts de la ciutat sota el crit tot "T-un límit" i paralitzen el servei de metro. Els mitjansde comunicació en fan cobertura. Aquesta setmana s'ha fet la quarta protesta contra la pujada de les tarifes i els diferents mitjans catalans n'informaven tímidament, sovint reciclant informacionsd'agència.

El preu del transport públic ha pujat aquest 2014 un 5%. Des que es va anunciar el desembre passat, s'ha fet seguiment de com evolucionaven les reaccions de la ciutadania, que a finalsd'any ja sortien al carrer amb pancartes reivindicatives. El coŀlectiu denuncia l'opacitat de l'equip directiu de TMB, que Mentre això succeeix, la premsa catalana -no tota- es fa ressò de la carta que elPresident del Transport Públic, Ricard Riol, ha enviat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila: "Vostè és coneixedor que la raó principal d'aquestes pujades extraordinàries no ésl'increment dels salaris, ni dels preus del combustible, ni l'increment dels costos associats a congestió, sinó que la principal causa d'aquest desequilibri és la caiguda d'usuaris i el mal finançament deltransport públic".

A finals de desembre, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, atribuia l'augment de costos a l'infrafinançament del ministeri, que aquest passat 2013 es va reduir fins a un 20%.Tanmateix, des de la pròpia Generalitat s'han pogut destinar quantitats elevades de diner públic als serveis del transport metropolità. Ara bé, a quins?

L'administració inverteix anualment fins a47.304 euros per incorporar Wifi gratuïtament al bus turístic de Barcelona, l'únic que pot gaudir per ara -i des de fa ja dos anys- d'aquest servei. D'altra banda, les cinc línies d'autobusos H, V, ,que formen part de la segona fase de la nova xarxa d'autobusos, s'han pogut rotular tal com es mostren ara per un valor total de 174.062 euros. A això s'hi sumen els tres autobusos biarticulats que, a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • limite k-t
  • Limite K-T (Dinosaurios)
  • toto
  • TOTO
  • toto
  • Toto
  • toto
  • toto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS