Totana

Páginas: 3 (681 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
Postguerra a Catalunya
La derrota republicana té consequencies funestes per a Catalunya, només comparables a la desfeta de 1714. Molt Una part important de la població catalana (la classe política,la intel · lectualitat, un gran nombre de quadres sindicals i dirigents i partits de militants republicans Obrers i) ha de marxar a l'exili. A l'interior, l'exèrcit d'ocupació franquista i elsdirigents del "Nou Estat apliquin Criteris de revenja. La repressió és duríssima. Tots els símbols de perseguits durament catalanitat fill, mentre s'imposa una nova simbologia de caire feixista i imperial.Només la voluntat ferma de la majoria de la població catalana i la resistència agosarada d'una minoria impedeixen que el franquisme assoleixi el seu objectiu excloent.

• L'exili
Entre el 27 degener i el 13 de febrer de 1939 mig milio de persones travessen la Frontera, camí de França. Al Rosselló, les autoritats franceses improvisin campaments precaris i precàries de refugiats. La majoriad'exiliats resten a França. Altres Marxen a Amèrica oa l'URSS i a Txecoslovàquia. Gran Bretanya segueix una política d'acolliment que selecciona Els més preparats sectors de la intel · lectualitat, laclasse mèdica i els experts en defensa civil. Els catalans exiliats a França viuen l'ocupació nazi. Milers són assassinats als campaments d'extermini. Altres lluiten a la resistència o en els exèrcitsaliats.

• La política represió
Gairebé 150 000 catalans, que resten al país confinats en els campaments de concentració i presons; 4 000 afusellats. Les depuracions afecten les més diversesideologies. Manuel Carrasco i Formiguera, democratacristià, és executat el 1938, Joan Peiró, anarcosindicalista, 1942 el, Carles Rahola, República, el 1939, Francesc Vidal i Barraquer, Arquebisbe de Tarragona,s'ha d'exiliar de per vida. Lluís Companys és detingut a França per la Gestapo i lliurat a les autoritats franquistes. El 14 d'octubre condemnat és una mort al Castell de Montjuïc. L'endemà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Totana
  • Breve análisis del yacimiento de la bastida (totana).
  • yacimiento totana
  • La bastida de totana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS