TOXINES

Páginas: 8 (1992 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
Què són les toxines?
Una toxina és una cosa que interfereix en la fisiologia i té un impacte negatiu sobre les funcions del cos. Les hi ha de diferents tipus, amb característiques totalment diferents, i provenen de una gran varietat de fonts. Quan s’acumul·len, poden causar malalties, a vegades molt especifiques.
On estan ubicades les toxines?
Les quatre pells
Els estudis més recents mostren queavui en dia cada persona té en el seu cos nivells considerables de variïs de cents de productes químics sintètics. Aquests contaminants no existien abans del segle XX. Hem de ser conscients de que estem envoltats per una carrega tòxica enorme deguda a la exposició a substàncies sintètiques: pesticides, flatats, mercuri, àcids grassos insaturats, benzè, etc. L’occidental mitjà està en contactecada dia amb milers de substàncies químiques que són potencialment nocives.
Per entendre les diverses formes en que estem exposats a les toxines, hem d’imaginar quatre pells que separen la nostra química interna de la resta d’univers.
La primera pell
La primera pell és la que separa els teixits, sang, òrgans, del món exterior. El seu espessor és el d’una capa de cèl·lules. A simple vista potsemblar una barrera de protecció, però observant-la amb el microscòpi la primera pell està constantment en moviment, seleccionant del medi ambient el que deu rebutjar i el que deu capturar i absorbir. També explulsa cap a l’exterior allò que ja no necessitem o el que no volem. Depenent de la ubicació, la primera pell utilitza dos tipus de cèl·lules per a formar la superficie corporal.
Cèl·luleseptielials. Les cèl·lules epitelials (seques i dures) es poden veure a simple vista. Formen el que anomenem la pell. Quan aquesta està malalta, la principal font de toxines que entren a través d’aquesta pell són els cosmètics i els articles de tocador. Ens freguem moltíssims cosmètics per la pell, deuriem pensar en els cosmètics com si fossin aliments. Idealment, hauriem d’utilitzar cosmètics que enspodriem menjar sense perill perquè acabaràn circulant per la nostre sang, com el menjar. A l’hora d’escollir aquests productes hem de tenir més en compte la llista d’ingredients que l’efecte promès. Els metges utilitzen moltes cremes, gels i pomades per portar molts medicaments a la sang a través de la pell.

Colorants, perfums, agents espumants, metalls pesats utilitzats com estabilitzants itexturitzants, curtidors, tintes, alcohols i cents d’altres tòxics potencials s’inclueixen freqüentment en fórmules cosmètiques. Els productes per les ungles, el cabell, els desodorants, tot el que utilitzem normalment en el lavabo o guardem a l’estoig de maquillatge, com el que s’utilitza en el saló de bellesa, té compostos químics que no existeixen a la natura i poden causar irritació, al·lèrgies ipell sensible de la mateixa manera que els aliments. Els transtorns del sistema endocrí solen ser problemas relacionats amb els parabens, un grup de substàncies químiques que es troben en els productes per a la pell i el cabell. Molts desodorants contenen alumini per evitar la soduració, això suposa la doble agressió: introduïr un químic més en el sistema circulatori i tancar els poros, els qualsestan formats per eliminar toxines.
L’aigua en la que ens dutxem és absorbida per la pell i acaba en el nostre sistema circulatori, com la que bebem. La majoria d’aigua subministrada en les ciutats conté una gran quantitat de clor, que s’utilitza per evitar la ploriferació de les bacteries. Aquesta pell també està en contacte amb l’aire que ens rodeja i moltes toxines transportades per aquestafecten a l’altre tipus de cèl·lules que conformen la primera pell.

Cèl·lules mucoses. Les cèl·lules mucoses (humides i suaus) formen les parets de la pell en zones no observables a simple vista. Quan respirem l’aire corre per la traquea i els bronquis, xocant finalment contra la pret dels alvèols, on les cèl·lules mucoses deixen pasar l’oxigen. La uretra, la vagina i l’úter també estan revestits...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Toxinas
  • Toxinas
  • Toxinas
  • la toxina
  • Toxinas
  • toxiNAS
  • toxinas
  • Toxinas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS