Tr La Esquizofrenia

Páginas: 46 (11266 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
1. INTRODUCIÓ

El títol escollit per a el meu treball de recerca a estat ”Esquizofrènia; com ajudar des de la família” . El meu treball te com a objectiu trobar la resposta mes apropiada per a la següent qüestió: Quin ha de ser el comportament del familiar d’un esquizofrènic?

El més correcte seria pensar que la familia a de estar sempre al costat del malalt. L’hauria de vigilar constantmentper a que no tingui cap problema. El malalt que es troba marginat i necessita afecte. Els familiars tenen que dirigir la rehabilitació i la incorporació posterior del malalt a la societat.

El motiu principal que m’ha impulsat a fer aquest estudi és el fet de que conec ha persones que pateixen un trastorn mental semblant a l’esquizofrènia. El meu desconeixement davant d’aquets tipus demalalties em va motivar per a voler conèixer més a fons les seves característiques.

Un altre factor determina per a la elecció d’aquest treball va ser la incomprensió de la societat enfront d’aquells que pateixen aquesta malaltia. La societat tracta de manera discriminatòria a tots aquells que pateixen una malaltia mental. Als malalts d’esquizofrènia se’ls atribueix una doble personalitat i unaconducta violenta. L’esquizofrènic que jo conec no el podem definir com una persona agressiva ell és tot el contrari. Es una persona molt pacifica i molt tímida que no es relaciona molt amb la gent. Però mai l’he vist implicat en cap conflicte. Aquesta diferencia de la definició de la societat i la meva visió m’ha provocat ganes de augmentar el meu coneixement.

La societat margina a una persona pelsimple fet de ser diferent. Els esser humans no hauríem de emetre judicis de valors quan no coneixem a la persona a la que critiquem. La critica sense coneixement és una de les actituds que crec que d’alguna forma influeixen negativament en el malalt.

Per a poder trobar la resposta més adequada cal estudiar amb deteniment la malaltia. Els fonaments teòrics del treball es basaran en lasimptomologia, les diferents formes, els tractaments possibles i tot allò que relacioni a la família amb el curs de la malaltia.

Obtindre les dades de l’estudi mitjançant unes entrevistes amb un familiar d'una persona esquizofrènica i amb una infermera que intervé en el tractament de la malaltia. Amb la informació obtinguda realitzaré un anàlisis relacionant les dues entrevistes i contrastant-les amb lainformació que es mostra al marc teòric del treball. Els familiars i els treballadors sanitaris són les persones més properes al pacient. Ells son els que millor ens poden informa de la seva situació real.

El problema principal pot ser el fet de que les entrevistades no em contestin amb tota sinceritat. En l’entrevista al familiar del malalt tractarem alguns temes relacionats amb la sevavida privada. Aquesta persona es pot sentir incòmode amb algunes preguntes i no contestar-les. Poden no trobar confiança en mi i no explicar-me els aspectes més delicats i íntims.

Per altre banda també em poden posar dificultats a l’hora de enregistra la conversa en una gravadora. Si no em permeten gravar l’entrevista serà més difícil de que poguí recollir la resposta totalment igual a com m’hanrespost. El haver de anotar totes les respostes manualment pot rellentir el ritme de l’entrevista.








2. MARC TEORIC

2.1 L’esquizofrènia

L’esquizofrènia és una malaltia orgànica funcional del cervell. Les diferents funcions del cervell es veuen afectades. La persona te una alteració a la seva capacitat de percepció del pensament. Els pensaments són insuficients, elcervell no rep tota la informació del món exterior o la rep erròniament. La informació que hi arriba al cervell procedeix de les seves idees delirants i al·lucinacions. Aquestes idees arriben com a reals al cervell.

Les al·lucinacions i els deliris solen ser extravagants. Els malalts es senten influenciats pels seus pensaments no els deixen pensar per ells mateixos. Els pensaments els controlen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tr
  • TR
  • TR
  • TR
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia
  • Esquizofrenia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS