TR Marti

Páginas: 10 (2391 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015


        


















































Victor Sansa López
Martí Garcia Corominas
Martí Casellas





CAPACITATS FÍSIQUES I ANTROPOLòGIQUES DELS
DIFERENTS ESPORTISTES de 14 a 17 anys



Hipòtesi
El nostre treball de recerca és de tipus descriptiu i per tant no pretenem descobrir res, només observar i valorar això que ara explicarem. No obstant pensem que els esportistespracticants d’un determinat esport tindran més desenvolupada, treballada i musculada aquella part que més utilitza.

Explicació
En aquest Treball de Recerca, compararem les capacitats físiques i antropològiques dels diferents esportistes mitjançant diferents proves físiques que passarem a diversos grups de diferents esports, com:
-Bàsquet
-Futbol
-Atletisme
-Fit-Kid
Desprès de passar les provesaquests grups dels diferents esports, analitzarem els resultats i mirarem quins són les parts del cos que cada esport te més desenvolupada.

La finalitat d’aquesta comparació és arribar a analitzar quines característiques físiques i antropològiques tenen els esportistes de diferents esports, comparant-los entre si, per aconseguir saber quin és el prototip de cos més necessitat segons el tipus d’esforçfísic.


Les diferents proves seran executades, com hem dit, a diferents esportistes, tots d’un interval d’edat de 14 a 17 anys. Tot i que seria més interessant fer-ho a atletes professionals, ja desarrollats al 100%, ens és impossible contactar amb esportistes d’èlit, així que les proves no seran del tot definitives, ja que igual a les persones que passen les proves d’aquí  un parell d’anys alacabar-se de formar físicament, donen resultats diferents.














Proves

Cada prova que passarem serà per calcular la capacitat del esportista en l’àmbit de la prova que estem tractant, en els tests que farem podrem calcular capacitats com: resistència, força del tronc superior, força del tronc inferior, velocitat, habilitat, salt vertical, elasticitat  etc.

Les proves que passarem seran:Course Navette (potència aeròbica)

Flexibilitat estàtica (mobilitat articular)

Agilitat (Potència, coordinació i velocitat)

Força explosiva dels membres inferiors

Força explosiva del tren superior

Velocitat

Coordinació

Antropometria


















Material i mètode

*Òbviament per a cada prova, s’ha de tenir una certa elasticitat als músculs que treballen. Com a tots els exercicis, commés pràctiques i treballes la zona en qüestió, més bons seran els resultats, per tant, es recomana fer una sèrie d’estiraments abans d’executar l’exercici:






















Course Navette (potència aeròbica)

La Course Navette es una prova on es calcula la resistència de l’esportista. La prova tracta es comença caminant i s’acaba corrents al màxim, desplaçant-se de un punt a un altre situatsa 20 metres de distància i fen el canvi de sentit al ritme de la senyal sonora que va accelerant progressivament, en el moment que el individu es pari i no pugui arribar fins el punt es el que indica la seva resistència cardio-respiratòria.

La prova són 21 períodes de 1 minut cada un durant en els quals s’ha de trotar durant un temps determinat perquè el ritme vagi accelerant així la prova escada cop més difícil i es pot arribar al límit de l’esportista


















Flexibilitat estàtica (movilitat articular)

La prova de flexibilitat permet mesurar la flexibilitat de tota la part inferior i superior, de la següent manera:

L’esportista en qüestió s’ha de descalçar i, recolzant la planta del peu sobre una superfície plana, com podria ser la part inferior d’un banc, s’ha d’inclinarel màxim endavant, arribant a posar les mans sobre el banc (que està a la mateixa alçada que ell). Llavors gràcies a l’ajut d’un metre, es mesura on pot arribar l’atleta, avançant poc a poc, sense fer cap impuls.
































Agilitat (Potència, coordinació, velocitat)

El següent test ens permet posa a prova l’agilitat de l’esportista. Aquesta prova s’ha de realitza en una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tr
  • TR
  • TR
  • TR
  • marti
  • Marti
  • marti
  • Marti

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS