TR

Páginas: 6 (1409 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2015






























agraiments (pare, tutor)




























index
























0 Introducció
Aquest treball de recerca tracta sobre les aplicacions en el sistema operatiu Android. Dins d’quest àmbit tant extens, he decidit centrar-me en el desenvolupament i distrubucio d’aquesta. He escollit aquest tema perquè els Smartphone és quelcom que és present a tot arreua la nostra societat, no solament en el adults, sinó també en adolescents i fins i tot en nens.
Al principi volia fer una aplicació que contigui informació sobre tots els restaurants i bars del meu barri: Santa Eulàlia, però vaig trobar-ho massa extens i repetitiu, ja que n’hi ha molts i no tenen grans diferències els uns dels altres. Per aquest motiu vaig decidir enfocar el meu projecte desd’un altre punt de vista, i vaig decidir fer una aplicació que contigui informació dels millors restaurants de tota barcelona, tot dividint-los en diverses categories, amb 5 establiments per cada categoria.
L’objectiu principal que volia aconseguir realitzant aquest treball era conèixer l’entorn bàsic de la programació en dispositius móvils, ja que sempre m’havia intrigat i volia aprofundir en eltema. D’altra banda, també m’interessava saber com es guanyaven diners els desenvolupadors d’aplicacions, ja que em sembla un bon negoci tenint en compte l’immensa quantitat de Smartphones que hi ha avui dia.
Per poder realitzar aquest treball he buscat informació mitjançant internet i biblioteques públiques. Els dos llibres més importants per poder realitzar aquest treball van ser Desarrollo deaplicaciones para Android de Roberto Montero Miguel, i Android 4. Desarrollo de aplicaciones de Wei-Meng Lee. Va ser gràcies a aquests llibres, i al suport aconseguit a blogs i videotutorials, que vaig poder portar a terme la meva part pràctica.
En la part teorica, l’he dividit en diverses parts per tal de poder aprofundir una mica en cadascuna:











1. Que es un sistema operatiu
1.1 que es?
Elsistema operatiu (SO) pot ésser definit com el cojunt de programes que fan possible l’execució de tarees, éssent així el vertader intermediari entre l’usuari i el dispositiu. El sistema operatiu és el software bàsic d’un ordinador, i per tant, el programa més important d’aquest. Cal tenir en compte que sense sistema operatiu no funcionarà cap programa, i que els sistemes operatius es troben en lamajoria de dispositiu electrònics, tal com els ordinadors, els telèfonos mòvils o els reproductos de DVD.
Les seves característiques més notòries són:
S’encarrega de la gestió d’aplicacions, ja que és qui assigna els recursos necessaris pera que aquestes funcionin.
Gestiona la quantitat de memòria que el processador utilitza per a cada pograma.
Administra els recursos de la màquina, totcoordinant i organitzant els arxius i directoris.
Avisa a l’usuari si hi ha errors al sistema.
Administra la memòria RAM de la màquina.
Dins les seves múltiples funcions, el sistema operatiu és l’encarregat d’administrar els dispositiu perifèrics de l’ordinador, tot garantint que funcioni l’intercanvi de processos entre aquests i el processador del dispositu electrònic.
Alguns exemples de sistemesoperatius per PC són: Microsof Windows, OS X, GNU/Linux, Unix, FreeBSD, Ubuntu, Puppy Linux, etc. Dels quals, els més utilitzats són: Windows, Mac (OS X) i Linux.
Pel que fa els dispositius mòvils, alguns exemples de sistemes operatius són: Android, Ubuntu Phone OS, Tizen, iOS, Blackberry OS, Windows Phone, etc. Dels quals, els més utilitzats són: Android (84,7%), iOS(11,7%) i Windows Phone (2,5%).1. Android
Què és Android?
Android és un sistema operatiu, inicialment pensat per telèfons mòvils de pantalla tàctil, basat en el famos sistema operatiu Linux. Aquest sistema operatiu va sorgir de la companya Android Inc., que va se fundidada el 2003 amb l’idea de fer un SO per a càmeres digitals, però en poc temps es van decantar per fer-ho per Smartphones, ja que era un mercat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TR
  • TR
  • tr abajo
  • Tr 1
  • CFC TR QUEA
  • Tr y ddc
  • garza tr
  • Descartes tr

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS