Trabajo ética

Páginas: 12 (2868 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014


Treball d'Ètica

(Ètica per el meu fill Capítols 1 i 2)












Ivan Torres i Anas Sadiqui 4C





Activitat a :Fitxa bibliogràfica del llibre :
-Nom : Ética para Amador
-Naixament: 21 de Juny de 1947 (San Sebastià)
-Autor : Fernando Sabater
-Editorial : Ariel
-Col·lecció : Serie Apeiron
-Ciutat i any de publicació : Barcelona 1991
-Número de pàgines : 188-Tamany : 12'5 X 19 cm

Activitat b : Anàlisi dels continguts del capítol assignat.
Capítol Segon:En aquest capítol l'autor compara el comportament dels homes davant la vida, segons si és una vida fàcil o una vida plena de tempestes tal i com descriu en l'exemple del filòsof Aristòtil : Un mariner ha d'arribar a port amb tota la tripulació i amb tota la mercaderia però té una gran tempesta almig del mar i ha de triar entre la tripulació, la mercaderia o riscar-se a la tormenta i lluitar contra ella.
Això vol dir que l'home sempre és lliure de fer el que vulgui però ha de seguir unes pautes que són les ordres, els costums o els capricis.
Un home al llarg de la seva vida podrà triar lliurement però sempre farà el que millor sigui per ell o per la seva societat o el seu entorn.
Selecciód'un mínim de deu idees o conceptes explícits ( enumerats ) de l'autor.
Idees :
-1ª : Hi ha coses que ens convenen per viure i d'altres que no, però no sempre és evident quines són les que ens convenen.
-2ª : L'home és lliure perquè no té altre remei que el de ser-ne : lliure d'optar en circunstàncies que ell no ha triat patir.
-3ª : La vida està plena demotius que és la raó que tens o, creus tenir per fer alguna cosa. És l'explicació més acceptable de la teva conducta quan hi reflexiones una mica.
-4ª : Motius : L'ordre que és el que una altre persona et mana que facis.
El costum que és el que fas sempre i de manera repetitiva i sense pensa. Ho fas perquè tothom ho fa normalment.El caprici que és el motiu amb l'absència de motiu, és a dir, fer les coses perquè sí, sense que ningú t'ho mani.
-5ª : Les ordres es cumpleixen per por a futures represàlies en no ser cumplides però també perquè es creu que és el millor per mi.
-6ª : Els costums vénen de la comoditat de seguir una rutina. Aquí tenim en compte les modes que quasi tothomsegueix, sobretot els nens, per exemple : els braçalets de gomes de colors, els cromos, una marca de roba...
-7ª : Les ordres i els costums tenen una cosa en comú : sembla que vénen de fora, que se t'imposen sense demanar permís.
-8ª : Els capricis surten de dins de la persona, són espontanis. Però cal tenir en compte que poden ser una ordre inversa, per ganes de portar lacontrària.
-9ª : Quan les coses es posen serioses de debó cal inventar, i no sencillament limitar-se a seguir la mode o l'hàbit, tampoc fer el que ens ve en gana. Sinó el més adequat.
-10ª : A la vida no es pot triar sempre des d' un punt de vista funcional perquè pot resultar repugnant.Activitat d:Selecció i comentari de cinc fragments d'entre els que Savater cita al final de cadascun dels capítols del llibre ('ves llegint' o 'vete leyendo' segons la llengua de la edició) triats d'autors diversos.

1-L'home és l'únic animal que pot estar fastiguejat, que pot estar disgustat, que es pot sentir expulsat del paradís. (Erich Fromn).
Comentari:psicològicament crec que l'home pot estar en diferents situacions, però té el poder de poder canviar el seu pensament.

2-”No facis als altres el que no vols que et facin a tú”. (Tony Duvert).
Comentari: Encara que sembli bíblic, fer el bé et recompensa.

3- Tota vida veritable és trobament.(Martin Buber)
Comentari: Penso que el trobament es basa en l'experiència.

4-Un home lliure en allò que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Etica en el trabajo
  • Trabajo de etica
  • TRABAJO ETICA
  • Trabajo de Etica
  • Etica Trabajo
  • ETICA Trabajo
  • Trabajo Etica
  • Trabajo Etica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS