Trabajo alzheimer

Páginas: 7 (1534 palabras) Publicado: 14 de septiembre de 2014













alzheimer











Nil Tresens Mata

INDEX

1. Definició

2. Característiques principals

3. Causes principals

4. Què és la neuropatologia?

5. Realització del diagnòstic

6. Prevenció i control de la malaltia

7. Casos coneguts

8. La marató de tv3 2013

9. Últims avenços






Quan parlem d’aquest tipus de malaltiadegenerativa el primer que ens ve al cap és alguna cosa relacionada amb la memòria. És difícil de definir de manera breu i fàcilment comprensible, però es podria dir que, en resum, és una malaltia incurable que causa irritabilitat, sensibilitat i pèrdua de memòria gradual.

És una malaltia incurable, degenerativa i terminal, i va ser descrita per primer cop pel psiquiatre i neuròleg alemany AloisAlzheimer l'any 1906, per la qual cosa se li va donar el seu nom. En general es diagnostica en persones d’edat avançada, tot i que es poden donar alguns casos en persones de mitjana edat. S’han realitzat estudis que demostren que, aproximadament, es calcula que al setembre de l’any 2009 al món hi havia més de 35 milions de casos d’alzheimer registrats. Altres estudis preveuen que aquestamalaltia podria assolir els 107 milions de persones al 2050.




Les característiques de l’Alzheimer es solen dividir en 4 etapes.

Són els primers símptomes que es manifesten, tot i que no es solen detectar ja que acostumen a ser confosos per simples efectes d’edat o causes de l’estrès.

Normalment, el diagnòstic definitiu es dona als malalts amb deteriorament de l'aprenentatge i la memòria.Tot i això, una part de les persones que pateixen aquesta malaltia notifiquen dificultats amb el llenguatge, les funcions executives, la percepció o l'execució; els quals són més prominents que els problemes de memòria.

Els pacients deixen de ser capaços de dur a terme les activitats més bàsiques del dia a dia, les dificultats en la parla esdevenen evidents degut a una creixent incapacitat derecordar vocabulari, que condueix a freqüents substitucions de paraules incorrectes i la capacitat d'escriure i llegir també es perden progressivament. Els problemes de memòria també empitjoren i el pacient pot arribar a no recordar parents propers.



En aquesta etapa, el pacient és completament dependent dels seus cuidadors. El llenguatge ja ha quedat reduït a frases curtes i simples, i ésmolt freqüent que la persona es perdi completament en intentar parlar. Tot i això, els pacients acostumen a entendre i respondre a senyals emocionals.

Evolució de la pèrdua de volum cortical temporal des d’un estat normal (grau A), pre-demència (grau B), demència moderada (grau C), demència avançada (grau D). En el grau E podem veure el cervell en un estat d’Alzheimer molt avançat.



Encarano s’ha demostrat el que causa l'Alzheimer en les persones, però si que hi ha varies hipòtesis, entre les quals destaquen les 3 següents:

És la més antiga i proposa que l’Alzheimer ve causat per un baix nivell de síntesi del neurotransmissor d'acetilcolina. Malgrat tot, no ha pogut mantenir un ampli suport, ja que els fàrmacs basats en aquesta hipòtesi no van ser gaire efectius.

Suggereix quehi podria haver una variant força pròxima de la proteïna beta-amiloide que fos la principal culpable de l'Alzheimer. A més, sosté que el mecanisme relacionat amb les amiloides que, en la fase de creixement ràpid del cervell, talla les connexions neuronals podria ser re-activat per processos relacionats amb l'edat i l'envelliment durant les últimes etapes de la vida, causant la fulminació de lesneurones característica de l'Alzheimer.

És bastant complexa, ja que és basada en estudis sobre microorganismes, però es podria dir que un estudi va trobar que els dipòsits de plaques d'amiloide no es correlacionen del tot amb la pèrdua de neurones actives, cosa que va fer pensar que era l’anormalitat d'una proteïna tau la que iniciava el desenvolupament de la malaltia.





Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo psicologia sobre el alzheimer
  • Trabajo practico sobre el alzheimer
  • Trabajo Sobre El Alzheimer
  • Trabajo Sobre El Alzheimer
  • Trabajo social y alzheimer
  • Trabajo enfermedad de alzheimer iii medio
  • HESM 310 TRABAJO FINAL ALZHEIMER
  • Trabajo de Alzheimer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS