Trabajo animals transgènics limpio

Páginas: 10 (2252 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2015














ANIMALS TRANSGÈNICS


















ÍNDEX:

1. QUÈ SÓN?
2. HISTORIA
3. COM S’OBTENEN?
4. PER A QUÈ SERVEIXEN?
5. AVANTATGES
6. INCONVENIENTS
7. AGRICULTURA
8. FÀRMACS
9. EXEMPLES D’ANIMALS TRANSGÈNICS
10. EXPERIMENTS
11. LEGISLACIÓ
12. ÚLTIMS AVENÇOS
13. PREGUNTES
14. BIBLIOGRAFIA










1. QUÈ SÓN?

Un animal transgènic és aquell al que li hem introduït en el genomaun ADN exogen amb la finalitat de modificar-li característiques ja existents o afegir-ne de noves, i que és capaç de transmetre a la descendència aquesta modificació genètica. Això s’aconsegueix modificant el seus gens o introduint-n’hi de nous.

2. HISTORIA

El primer animal transgènic es va aconseguir el 1980 , l'enginyeria genètica ha evolucionat des de llavors. El primer ratolítransgènic (1982) produïa l'hormona de creixement de la rata (es veia més gran que un ratolí normal ) . Aquest experiment va mostrar que un gen d'una espècie podia introduir-se en una altra de diferent , integrar-se al genoma del receptor i expressar-se ( la proteïna es fabrica i l'organisme manifesta la característica associada ) .
Ara s'ha aconseguit la generació de diversos tipus d'animalstransgènics com porcs, conills etc. Fins fa poc, els animals transgènics s'aconseguien únicament amb la microinjecció , ara hi ha mes tècniques .

3. COM S’OBTENEN?

Hi ha tres mètodes per obtenir animals transgènics. Els tres consisteixen en introduir l’ADN estranys en les seves cadenes genètiques.
Mètodes:
1.Microinjecció:Consisteix a injectar físicament 200-300 còpies del gen exogenen òvuls recentment fecundats , per després implantar-los en mares adoptives . Aquest mètode d'obtenció d'animals transgènics s'aplica a una varietat d'espècies animals. Té l'inconvenient que el gen estrany s'insereix a l'atzar en el genoma de l' animal i que només el 5 % dels òvuls donen lloc a un animal transgènic . En aquesta metodologia de producció d'animals transgènics s'indueix lasobreovulació de les femelles , els òvuls són fecundats in vitro , s'injecta el gen estrany en el nucli de l'òvul i posteriorment els mateixos són introduïts de nou en el cos de les femelles , donant lloc finalment a cries que contenen el nou gen , és a dir, cries transgèniques .
Només un petit percentatge dels animals que neixen són transgènics i només un percentatge d'aquests expressenel gen satisfactòriament .

2.Retrovirus: Amb aquest mètode s’aconsegueix que totes les cèl·lules de l’individu continguin aquest gen transgènic, però també es insertat a l’atzar. El virus es pot reproduir a l’interior provocant malalties.
Per a això es tria treballar amb retrovirus benignes , és a dir, que estan modificats genèticament per no produir malalties , després se li s'insereixel gen estrany

3. Transferència de cèl·lules mare embrionàries: Aquest mètode , menys aleatori que els anteriors , s’'utilitza quan és important dirigir les seqüències gèniques a llocs específics del genoma. Quan les cèl·lules estan en cultiu és possible , utilitzar
els vectors apropiats , dur a terme modificacions genètiques específiques tals com l'eliminació o substitució d'un gendeterminat o fins i tot el canvi d'una única base del codi genètic. Les cèl·lules mare embrionàries que es modifiquen d' aquesta
forma poden ser injectades en embrions en fase de blastòcit i el fetus resultant serà una quimera. En realitzar una major selecció es pot concretar el tret modificat . Aquest mètode s'ha utilitzat en ratolins , però fins ara no s'ha assolit en vaques , ovelles oporcs.

4. PER A QUE SERVEIXEN?

Diferents àmbits:
-Ciència bàsica:
-Estudis sobre la funció d’una proteïna.
- Estudis de promotors gènics.
- Analitzar la funció d’un gen concret.
-Biomedicina:
-Estudis sobre la implicacions d’un gen en el desenvolupament d’una malaltia.
-Si el gen es responsable de la malaltia es possible obtenir models per al estudi de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transgenics
  • Transgènics
  • animals
  • animals
  • Transgènics
  • animals
  • Animals
  • Animals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS