Trabajo Biologia Humana

Páginas: 4 (963 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
Sistema circulatori
(http://ca.wikipedia.org/wiki/Sistema_circulatori)

El sistema circulatori és el conjunt d'òrgans i teixits format pel sistema cardiovascular i pel sistema limfàtic. La seuafunció és fer circular la sang per l'interior de l'organisme.

L'aparell circulatori s'encarrega de transportar els nutrients i l'oxigen a totes les cèl·lules del cos i rebre substàncies nocivesd'origen metabòlic i transportar-les als òrgans d'excreció. Gràcies a l'aparell limfàtic,també és la via per on circulen les hormones i participa en importants funcions de defensa immunitària ihomeostàtica.

La circulació sanguínia en els mamífers és fa amb dos circuits: el pulmonar o menor que porta la sang des del ventricle dret del cor cap als pulmons, on s'oxigena i la retorna a l'aurículaesquerra i el general o major que porta sang oxigenada des del ventricle esquerre del cor a la resta d'òrgans del cos i retorna aquesta sang, ja desoxigenada, al cor. Està completament separada la sangrica en oxigen(roja) de la sang rica en diòxid de carboni(blava).

(http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/esp_imagepages/19079.htm)
El sistema limfàtic es distingeix del sanguini pel fetque els seus vasos van des dels teixits cap al cor. Transporta la limfa, que és semblant al líquid intersticial i al plasma sanguini, encara que amb menys proteïnes i cap glòbul vermell. El líquid ques'expulsa del torrent sanguini durant la circulació normal es filtra a través dels ganglis limfàtics per a eliminar les bactèries, las cèl·lules anormals i altres substancies. Posteriorment,aquestlíquid és transportat de nou al torrent sanguini a través dels vasos limfàtics. La limfa sols es mou en una direcció, cap al cor.

Arteriosclerosi
(http://ca.wikipedia.org/wiki/Arterioesclerosi)
Queés?
L'arteriosclerosi és un engruiximent,enduriment de les parets de les artèries i disminució de la seva elasticitat. És un procés involutiu natural, encara que es pot accelerar amb la ingestió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Biologia Evolucion Humana
  • Biología humana
  • Biologia humana
  • BIOLOGÍA HUMANA
  • Biologia humana
  • biología humana
  • Biologia Humana
  • Biologia Humana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS