Trabajo De Biografía

Páginas: 8 (1851 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
TREBALL DE BIOLOGIA

La formació de la Lluna. De entre les hipótesis proposades, ¿Quina és la que més s’accepta? Fes un petit resum escrit d’aquesta hipòtesi. ¿En què es basa?
La hipòtesi del gran impacte.
Aquesta hipòtesi diu que la Lluna es va originar com a resultat d' una col·lisió entre la Terra i un planeta de la mida de Mart, que rep el nom de Theia.
Estimacions actualsbasades en simulacions per ordinador de l'esmentat esdeveniment sugereixen que el 2% de la massa original de Theia va acabar formant un disc de runes, la meitat del qual es va fusionar per formar la Lluna entre un i cent anys després de l' impacte. Independentment de la rotació i inclinació de la Terra abans de l' impacte, després d' ell el dia hauria tingut una durada aproximada de 5 hores i l'equador terrestre s' hauria mogut més a prop del pla de l' òrbita lunar.
Activitat hidrotermal. ¿Que són les ximeneies hidrotermals o humeros negros? ¿A causa de què es formen? ¿Les podem trobar avui en dia? ¿Quina relació tenen amb l'origen de la vida?
Una xemeneia hidrotermal és una fissura en la superfície de la Terra per on surt aigua escalfada geotèrmicament.
Es formen al llargd'aixecaments sota el mar, on el sòl marí es separa lentament (de 6 a 18 cm per any) a mesura que el magma sorgeix des de baix.Quan l'aigua freda dels oceans es filtra a través de trencaments en el sòl marí, cap a punts calents sota, els respiradors hidrotermals expulsen un escaldante brou d'aigua rica en minerals. De vegades, en surgències molt calents, el fluid emergent es torna negre-formant un"humeador negre"-pel fet que sulfats de metalls (ferro, coure i diversos altres materials pesants) dissolts es precipiten instantàniament fora de la solució, quan es barreja amb l'aigua freda de les profunditats.
Avui en dia encara es poden trobar algunes xemeneies hidrotermals.

La descoberta de les xemeneies hidrotermals va proposar una nova hipòtesi: les molècules orgàniques senzilles i la sevaunió per formar molècules més complexes s’haurien pogut produir a l’interior de cavitats de roques volcàniques formades a partir de les erupcions submarines. En aquestes cavitats s’haurien concentrat gasos que haurien proporcionat els elements indispensables per a la formació de biomolècules.

Rodinia va ser el primer supercontinent. ¿Com era? ¿Com va acabar? ¿Queden restes de Rodinia? ¿On elsbuscaries?

Rodinia és el nom d'un supercontinent de fa uns 1100 milions d'anys, durant el neoproterozoic. Aquest supercontinent comprenia la major part de la superfície de terra del planeta.

Va començar a segmentar-se fa uns 800-750 milions d'anys a causa de moviments magmàtics a l'escorça, acompanyada d'una intensa activitat volcànica. Finalment s'escindí en vuit continents dels qualsposteriorment es formarà el supercontinent Pangea.

Encara es troben algunes restes com: es van trobar uns minerals en la Antártida i en restes glaciars, ambdos de 140 milions d'anys i de composició química similar. Tambè existeix una franja de granit que té 1400 milions d'anys en América del Nort.

La fauna de Ediacara és un conjunt de fòssils de finals del proterozòic. Cerca información sobreells i explica: ¿Què tenen d’especial aquests fòssils? ¿Ón els podem trobar? ¿Quines són les hipótesis sobre la seva extinció? Dóna al menys 3 exemples característics d’essers vius d’aquest periode explicant com eren, aportant dibuixos,…
La fauna Ediacara fou la primera evidència fòssil que tenim d'organismes multicel · lulars complexos (és a dir, aparentment amb teixits diferenciats), apareixal Proterozoico Superior, fa uns 600 Ma.
El més sorprenent d'aquesta "primera fauna" és la seva gran diferència amb la majoria de les morfologies animals posteriors: abunden les formes planes amb simetries radials o espirals de tres o cinc ràdios, mentre que els organismes amb simetria bilateral (la norma posteriorment) són minoria.

Els podem trobar a la localitat de Australia, encara que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajos y biografia
  • trabajo de biografias
  • Trabajar biografia 7mo
  • Biografia de trabajo social
  • Trabajo de historias biografias
  • BIOGRAFIAS DE TRABAJO SOCIAL
  • Biografias Trabajo Abril
  • biografia trabajo de tsl

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS