trabajo de catalan

Páginas: 10 (2430 palabras) Publicado: 16 de abril de 2014
LAURA
A LA CIUTAT
DELS SANTS




Nom: Yenifer Cisneros Rimache.
Curs: 2º Batxillerat.
Professora: Elvira Farran.

2. Qui s’amaga sota els malnoms i els sobrenoms que us presento.
El Calçot (cal Calçot): Es refereix a Tomàs, un noi de 30 anys, amo i hereu dels Muntanyola.
Nas de rei: És el malnom de l’oncle Llibori, li diuen així perquè és un personatge egoista i sempre vol aparentarmés del que és.
La Marieta de casa de les Noies: És un nena que sempre esta xafardejant dins de la seva botiga.
La Pepeta de l’enterramorts, la Cacauera: És la filla de l’enterramorts, es va casar amb Jaume Terra Negra.
Galtes: És el mossèn de la parròquia de la caritat.
La Ramona dels carquinyolis: Li diuen així perquè va guanyar diners per una recepta de carquinyolis.
Ferro Vell: Elmossèn Joan Serra rep aquest malnom ja que l’interessen molt les antiguitats i és per això que els col·lecciona.
“L’avorrida”: És refereix a la Beatriu, li diuen així perquè es passava tot el temps amagant pels racons de la casa.
En Pepet de ca l’Escaldat: És un home sorrut que no sap mai res de ningú i li agrada caçar
Llibori de l’Om: És l’antic company de copes de Tomàs.
La Pica-pica: És una donapropietària d’una botiga de barrets.
La Quica fornera: Es una dona que havia discutit amb el seu marit, era visitada per altres homes per la nit.
La Ramoneta del pas a nivell: És la dona de l’home que treballa al pas a nivell de guardabarreres. És una prostituta, una dona casada i amb fills, es prostitueix quan no hi es el marit.

3. La segona part pretén que recolliu informació sobre algunselements de la novel·la i els relacioneu amb algun dels personatges i alguna situació.
-Anell: Els personatges que tenen a veure amb el anell són la Laura i la Teresa, es tracta del anell de compromís que li va regalar el Tomàs a la Laura, però al final de la novel·la quan la laura li torna, la Teresa se’l fica.
-Claus: Aquest objecte també té una relació entre Laura i Teresa, la situació esreflecteix quan La Teresa demana a la Laura que no s’aprofiti d’en Pere, li ofereix les claus com a símbol de domini, per a ella tenir les claus és ser la mestressa de la casa.
-Llibres: Es refereix a la Laura quan llegeix els seus llibres en el seu “racó íntim” al costat de l’estufa asseguda a la butaca.
-Piano: Simbolitza el caràcter romàntic de la protagonista, la seva sensibilitat i educacióartístiques. Tocar el piano és una de les aficions de la Laura i per això la primera nit que va dormir a casa de Tomàs, al despertar-se li va tocar el piano a Tomàs.
-Roba fosca: Les robes fosques reflecteixen a la Teresa ja que ella sempre va vestida amb colors foscs, com si sempre estigués de dol per la mort dels seus pares, representa el seu caràcter amagat, insatisfet i obscur.

5-La hipocresiai el control social.
El control social es veuria reflectit en la preocupació “del que diran”, la gent ho vol controlar tot i per a poder fer-ho es vigilen els uns als altres, i és per això que la població esta atenta a l’hora de saber alguna cosa o comportament no adequat d’alguna persona i és aquí on aprofiten per malparlar de aquelles persones.
La hipocresia es veu reflectida en el saludo capa una persona i alhora malparlar d’ella creant rumors o comentaris absolutament exagerat per tal de tenir un concepte negatiu per aquesta persona. També es refereix a la falsa religiositat ja que el seu comportament no té res a veure amb el que prediquen, es creuen que són sants, persones bones que no fan mal a ningú, que estimen a tothom i sobretot que no son pecadors.

6- Els temes i elspersonatges.
-Dualisme- els caràcters (Laura- Teresa...)
Laura i Teresa: Metonímia de dos llocs principals, Barcelona i Comarquinal, i figura dels colors entre blanc i negre, es a dir la Laura representa el color blanc ja que la seva vestimenta és de color blanc i per altra banda tenint el color negre la qual cosa representa a la Teresa “la dolenta”. Aquest personatges són totalment diferents,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo vidrio Català
  • Trabajo Del Transporte Tecnología (Catalàn)
  • Trabajo Gran Torino (Catalán)
  • Trabajo de Gattaca (catalan)
  • Trabajo De Verano Catalan Libro
  • TRABAJO SOBRE LA ALIMENTACIÓN. CATALÁN
  • Trabajo libro Escanyapobres (catalán)
  • L'Agua (Trabajo En Catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS