Trabajo de inglés

Páginas: 4 (896 palabras) Publicado: 21 de enero de 2015
Preguntes sobre el Llibre de les bèsties, de Ramón Llull
1) Quina és la lliçó que es desprèn del text? Què en penses?
En aquest text podem veure que la lliçó seria pràcticament la mateixa que ladel Llibre de les bèsties en general, que és d’on s’ha extret aquest fragment. Pretén ridiculitzar i criticar a l’home, la política dels homes i la seva forma de viure. Si hi aprofundim, el fragmenttracta sobre una mena de paràbola, una història que s’explica per tal de donar a entendre una cosa. En aquest cas, és vol conèixer la raó per la qual es diu que l’home és la bèstia més dolenta i falsadel món. La història tracta d’un sant que ajuda a uns quants animals i a un home, i mentre que tots els animals s’ho recompensen de bona manera, l’home ho fa acusant-lo i fent que l’empresonin. Lahistòria s’acaba resumint en que no es pot confiar en l’home, que sempre mirarà per si mateix i sense importar el que es posi al davant ni remordiments; i que d’entre tots els animals de la Terra, és elpitjor de tots. Per tant, no és pot esperar res a canvi i menys encara res bo.
En la meva opinió, és cert que hi ha persones com les que hi descriu al text, en qui no es pot confiar i que per moltbé que se’ls hi faci, no dubtaran en fer-te mal per obtenir el seu propi bé, però no crec que això es pugui aplicar a tothom i generalitzar de tal manera, al propi text hi ha l’exemple de l’home quemalgrat ser avisat per la serp, ajuda l’home, i és que sempre hi hauran persones bones.

2) Com s’expressa i què aporta la tècnica de l’exemplum als arguments que Llull ens vol comunicar?
Aquestatècnica, l’exemplum, és una tècnica que Llull, una persona profundament religiosa, segurament extreu de la Bíblia, on es troben nombrosos textos amb paràboles, que és un exemplum explicat per part de Cristal poble perquè tothom sigui capaç d’entendre-ho. És la mateixa essència, una petita història amb la qual sigui més fàcil entendre o bé per explicar d’una manera més senzilla, una de les virtuts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo de ingles
  • Trabajo Ingles
  • trabajo de ingles
  • Trabajo de ingles
  • Trabajo de ingles
  • Trabajo de ingles
  • Trabajo de ingles
  • Trabaj De Ingles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS