Trabajo de psicosociales

Páginas: 10 (2445 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2011
JONATHAN HUERTAS JAUREGUI PAC 4 Influència, conformitat i obediència

• Imagina que et trobes amb un amic/ga i et diu que pertany al moviment Okupa. Des de la psicologia social, com li explicaries amb les teves paraules la formació de les normes implícites i explícites per un okupa? (realitzeu una explicació/reflexió sobre la formació de les normes, no un resum delsapunts).

La veritat que mai m’havia parat a pensar en la construcció de les normes. Pot ser increïble anar per el carrer, supermercat, etc.... i adonar-te de la infinitat de normes que existeixen tant implícites com explícites. Les explícites estan clares, i sinó a qui no l’hi han posat una multa, més clar que això tots sabem que un semàfor vermell no es pot creuar.

La formació de les normes sonaccions purament naturals i bàsiques de la interactuació de la societat, de la producció simultània d’accions conforme la vida es va desenvolupant entre individus o grups, nosaltres no ens adonem conta de que les relacions que tenim contínuament amb la caixer/a del supermercat, el mateix client que va davant teu, que ningú et diu que obligatòriament et tens que posar darrera d’aquest client, perònosaltres mateixos ja saben que no està be colar-te, ho podríem fer, però també som conscients de que tenim unes grans possibilitats de tenir un conflicte i sospesem la actitud que tenim que adoptar, i si som coherents no tindrem problemes, agafarem la elecció correcte, però si sabem que no tindrem problemes i que el client que va davant no dirà res o farem, o no? Doncs possiblement una gran majoriade gent no faria cua, pots trencar la norma sense rebre ninguna restricció.

Implícit es que no ens donem conta de que hem creat una norma, que la complim sense que ningú digui això es té que fer així, com per exemple tenir invitats a casa i oferir-les una beguda o qualsevol cosa, no es obligatori però o fem, per tenir una bona conducta social, tot i que per exemple en una casa okupa es rentenels plats i no hi ha ninguna norma que digui que això es tingui que fer, però per una bona convivència i no tenir conflictes amb els demés, es sol rentar els plats. En aquesta norma no hi ha ninguna norma escrita, però nosaltres la fem sense estar obligats.

La norma explícita tan senzill com que sabem que es té obeir d’una manera ja tipificada en registres, com per exemple en el moment que elcaixer del supermercat et cobra els productes que has agafat, tens la obligació de pagar, si no pagues i t’han vas sense pagar trenques la norma, ets conscient de que el que has fet esta malament i es castigat penalment per no respectar la norma. I les normes explicites son com per exemple que no es pot okupar una casa, o pots respectar o no, però tu saps que no es pot fer per que esta penat, lamajoria ho ha pactat aixì.

Les minories com la dels okupes que utilitzen la innovació per intentar aconseguir la reacció de la societat amb les seves protestes, d’aquesta manera intenten influenciar a la majoria, per aconseguir que les seves reivindicacions arribin el mes lluny, intentant que la protesta la pugin escoltar la major gent possible.

• Com pots explicar el fenòmens deinfluència minoritària i de influència majoritària a partir del moviment okupa?

Els okupes el problema que han tingut sempre, es que ha sigut un moviment minoritari, per que minoritari? Perquè ha sigut un moviment gaire bé sense recursos i sense poder, la veritat no molt ben vistos per molta de la societat, gracies als prejudicis, i perquè la influència de la majoria no els ha deixat prosperar.

Lainfluència de la majoria es conformista en el sentit de que com a la majoria les coses l’hi van bé, així doncs per que canviar? però del que no es donen conta de que hi ha una minoria que no es tan petita que sofreixen problemes socials, i si aquesta gent sofreix problemes es per que tot no funciona del tot bé. El poder utilitza aquesta conformitat per beneficiar-s’hi de la seva posició, a més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El trabajo como fenomeno psicosocial
  • Prevencion de riezgo psicosocial en trabajadores
  • trabajo como fenomeno psicosocial
  • pdf trabajo psicosocial
  • Plan de Trabajo Dupla Psicosocial
  • Qué Es El Riesgo Psicología O Psicosocial En El Trabajo
  • TRABAJO COMO FENÓMENO PSICOSOCIAL
  • Trabajo De Intervencion Psicosocial En La Familia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS