Trabajo De Recerca

Páginas: 4 (997 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2012
TREBALLS DE RECERCA DE MATEMÀTIQUES

Segur que molts de vosaltres penseu que les matemàtiques són difícils i, que per tant, els treballs de recerca de matemàtiques també han de ser-ho. La veritatés que no aneu gaire equivocats. Sovint haureu pensat que les matemàtiques no serveixen per a res: quina utilitat pot tenir un logaritme? O, de què serveix saber tots els màxims o mínim d’una funció? Itambé sovint els arguments que us donen els professors tampoc us acaben de convèncer. Realment les matemàtiques són molt útils, i això ho podeu contractar si parleu amb un enginyer, un arquitecte, uninformàtic i, fins i tot, un biòleg. El que passa és que els resultats potents de les matemàtiques només poden ser entesos per gent que ja estigui força instruïda en un tema.

Ara teniu laoportunitat, fent el treball de recerca, d’aprofundir en un tema concret i així poder comprendre, o començar a comprendre, perquè alguns resultats matemàtics han, gairebé, revolucionat el món.

Aquí uspresento un seguit de temes que podríeu utilitzar per a fer un treball de recerca. Trobareu molta informació que, sovint no entendreu, sobre aquests temes; però per això teniu un tutor, que us ajudarà adestriar la informació que està al vostre abast i la que no. A més, les facultats de matemàtiques de Barcelona ofereixen la possibilitat que us poseu en contacte amb algun alumne seu que us pot ajudaren el treball, a canvi, els donen crèdits i a ells els interessa.

Bé, anem als temes:

1. Geometria esfèrica. Sempre que heu estudiat geometria ho heu fet en el pla, o, com a molt a l’espai (entres dimensions). Què passaria si volguéssim fer geometria però damunt d’una esfera? Com serien els triangles? Quina seria de distància més curta entre dos punts? Els postulats de la geometriaeuclidiana (en dues dimensions) són certs quan ens trobem damunt d’una esfera.

2. La matemàtica a la societat. Treball a partir de l’obra de John Allen Paulos. Quina és la situació de les matemàtiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Objetivos trabajo recerca
  • Trabajo de recerca
  • Trabajo de recerca
  • Trabajo de Recerca
  • trabajo de recerca
  • Trabajo de recerca
  • trabajo recerca
  • Trabajo De Recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS