trabajo de voleibol

Páginas: 16 (3953 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2015
VOLEI

MARIA LÓPEZ REAL
4rtC
VOLEIBOL:


El voleibol , vóleibol, vólibol , balonvolea o simplement vòlei (de l'anglès : volleyball) , és un esport on dos equips s'enfronten sobre un terreny de joc llis separats per una xarxa central , tractant de passar la pilota per sobre de la xarxa cap al terra del camp contrari. La pilota pot ser tocat o impulsat amb cops nets, però no pot ser aturat,subjectat , retingut o acompanyat. Cada equip disposa d'un nombre limitat de tocs per tornar la pilota cap al camp contrari. Habitualment la pilota es colpeja amb mans i braços , però també amb qualsevol altra part del cos . Una de les característiques més peculiars del voleibol és que els jugadors han d'anar rotant les seves posicions a mesura que van aconseguint punts .

Hi ha diverses modalitats .Amb el nom de « voleibol » s'identifica la modalitat que es juga en pista d'interior , però també és molt popular el vòlei platja que es juga sobre sorra . El voleibol assegut , és una variant amb creixent popularitat entre els esports per a discapacitats i la pràctica del cachibol està estesa en les comunitats de gent gran. La comunitat equatoriana repartida pel món practica la variant local, elequavòlei . La comunitat xinesa d'Amèrica del Nord manté una lliga de voleibol nou ( nine man voleibol ) . Amb caràcter més informal existeixen altres variants que són practicades de forma popular a l'estiu, en platges i zones turístiques, com el futvòlei , el wàter vòlei o el bossaball .

El voleibol és un dels esports on major és la paritat entre les competicions femenines i masculines, tant pelnivell de la competència com per la popularitat , presència als mitjans i públic que segueix als equips.





HISTORIA:
El voleibol (inicialment sota el nom de mintonette) va néixer el 9 de febrer de 1895 a Estats Units, a Holyoke, Massachusetts. El seu inventor va ser William George Morgan, un professor d'educació física de la YMCA. Es tractava d'un joc d'interior per equips amb semblances altennis o l'handbol. Encara proper en la seva enllumenament al bàsquet per temps i espai, es distancia clarament d'aquest en la rudesa, en no existir contacte entre els jugadors.

La primera pilota va ser dissenyat especialment a petició de Morgan per la firma AG Spalding & Bros de Chicopee, Massachusetts. En 1912 es van revisar les regles inicials que pel que fa a les dimensions de la pista i de lapilota no estaven assegurades, es limita a sis el nombre de jugadors per equip, i s'incorpora la rotació en el servei. En 1922 es regula el nombre de tocs, es limita l'atac dels defenses i s'estableixen els dos punts d'avantatge per a la consecució del set.

La Federació Internacional de Voleibol (FIVB) es va fundar en 1947 i els primers campionats mundials van tenir lloc el 1949 (masculí) i 1952(femení). Des de 1964 ha estat esport olímpic. El vòlei platja s'incorpora a la FIVB en 1986 i als Jocs Olímpics d'estiu des de 1996.

Recentment s'han introduït canvis substancials en el voleibol buscant un joc més vistós. El 1998 s'introdueix la figura del jugador líbero. En 2000 es redueix de forma important la durada de les trobades en eliminar l'exigència d'estar en possessió del servei perpuntuar; es pot guanyar punt i servei en la mateixa jugada mentre que abans es podia estar robant treguis de forma alternativa sense que el marcador avancés. S'ha permès el toc amb qualsevol part del cos o es permet que el servei toqui la xarxa sempre que acabi passant a camp contrari.

El 2006 es plantegen dues possibles nous canvis i es proven en algunes competicions: permetre un segon servei encas de fallar el primer (com passa en tennis) i disposar a la banqueta d'un segon jugador líbero amb el qual poder alternar al llarg del partit. Finalment només s'accepta, en la revisió aprovada en el congrés de juny de 2008 celebrat a Dubai, la incorporació d'un segon líbero reserva i la possibilitat d'intercanviar els líberos una única vegada en el transcurs del partit.

El 2010 es revisa la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Voleibol
  • VOLEIBOL Trabajo
  • Trabajo De Voleibol
  • trabajo academico voleibol
  • Trabajo Baby Futbol y voleibol
  • El voleibol trabajo de la expocicion de alejandro
  • Trabajo De Tecnologia Soble El Voleibol
  • TRABAJO DE EDUCACI N FISICA Voleibol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS