trabajo dieta mediterranea

Páginas: 14 (3269 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014










Dieta mediterrànea








Profe: Emilio cortes
Maria palomares
Xavi margarit
Pablo Gutierrez

ÍNDEX

1- INTRODUCCIÓ
2- Consells per seguir una dieta saludable
3-Què és la dieta mediterrània i per què es considera saludable?
3.1- Que és?
3.2- Característiques
3.3- Història
4- Elabora un menú setmanal que segueixi les recomenacions que fa eldepartament de salut de la generalitat per seguir una alimentació saludable.
5-Resumeix en què consisteix el projecte AMED :
5.1- Objectius
5.2- Criteris de compliment obligatori pels restauradors
5.3- Aliments indispensables
5.4- Sobre una població de 1 500 000 persones, quantes persones dinen més de una vegada al mes fora de casa
6- Vocabulari complementari
7- Conclusió
8- Bibliografia1- Introducció
Amb l'increment de l'esperança de vida, el desig de mantenir una bona salut, funcionalitat i una màxima qualitat de vida en edats avançades constitueix una prioritat en les persones majors.
Encara que la genètica és un determinant d'aquesta expectativa de vida, existeixen altres factors extrínsecs directament implicats en la qualitat de vida de l'ancià, entre els quals caldestacar l'alimentació.
La dieta i l'estat nutricional tenen gran influència, particularment en la prevenció o tractament de diverses malalties que afecten aquest grup, un dels més heterogenis i vulnerables de la població dels països desenvolupats amb un major risc de sofrir desequilibris, manques i problemes nutricionals.
Això és hagut de, d'una banda, al fet que les necessitats d'algunsnutrients poden ser majors que en etapes anteriors i, per un altre, a la seva menor capacitat per regular tots els processos relacionats amb la ingesta d'aliments com a conseqüència de la progressiva deterioració de gairebé totes les funcions biològiques.
Els nombrosos canvis físics, psíquics i socials que acompanyen a l'envelliment i la major prevalença de malalties cròniques, també contribueixen aaquesta situació.
Diversos estudis han posat de manifest el risc d'ingestes inadequades i de malnutrició proteic-energètica, augmentant la vulnerabilitat a altres malalties.
Per això en aquest treball de ciències del món contemporani hem decidit parlar sobre la dieta mediterrària que és la que coneixem com dieta milagrosa per què te beneficis per la salud i pel aspecte físic.
Tractarem el temade com hauria de ser una dieta saludable , que és i que proposem fer amb la dieta mediterrània i per ultim parlarem del projecte Amed.


2- Consells per seguir una dieta saludable
1. Comença el dia amb un esmorzar que t’aporti energia de veritat: crema de cereals o pa integral amb melmelada de fruites sense sucre afegit, entrepà amb embotit vegetal entre d´altres.
2. A mig matí i a l’horade berenar existeixen moltes, saludables i alternatives. Algunes d’elles: torrades d’arròs amb paté vegetal, iogurt de cabra amb fruits secs i fruita deshidratada, barreta de cereals etc.
3. A l’hora de dinar: prepara un plat combinat que hi contempli el cereal integral, la verdura o l’amanida, la llegum o una altra font de proteïna vegetal o animal en les proporcions que hem comentat abans. Unbon plat combinat pot ser: arròs integral amb wok de verdures i llenties o bé espaguetis de kamut amb salsa de tomàquet casolana, endívies a la planxa i peix al forn amb verdures etc.
4. A l’hora de sopar: a la nit s’ha de procurar fer àpats més lleugers per poder descansar millor i tenir una bona digestió. Podem començar amb una sopa de miso i wakame o una crema de verdures dolces com ara lapastanaga i després preparar un peix a la planxa amb verdures i cereal integral d’acompanyament.
Podem considerar que una alimentació és saludable si és:
Ha de ser completa: ha d'aportar tots els nutrients que necessita l'organisme: hidrats de carboni, greixos, proteïnes, vitamines, minerals i aigua.
• Ha de ser equilibrada: els nutrients han d'estar repartits guardant una proporció entre si....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dieta Mediterranea
  • Dieta Mediterranea
  • La dieta mediterránea
  • la dieta mediterranea
  • La dieta mediterránea
  • Dieta mediterranea
  • Dieta mediterranea
  • dieta mediterranea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS