Trabajo En Equipo

Páginas: 12 (2942 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
TREBALL EN EQUIP


FUNCIONS DELS ROLS EN EL GRUP
En cada grup es desenvolupen determinades funcions de rols, que serveixen als objectius no expressats del grup, per que aquest pugui continuar el seu treball. Es fan cristal·litzar clarament una sèrie de rols resultants de l'esforç individual per seguir desenvolupant el respectiu sistema social implantat en el grup. Respecte això es distingeixentre rols que són predominantment rols de feines i aquells que són essencialment rols de manteniment i construcció. També hi ha rols pertorbadors, dirigits contra tota participació constructiva en el treball col·lectiu.



Rols de feines
1. Iniciativa i activitat: Proposar solucions, exposar noves idees, intentar noves definicions d'un problema donat, emprendre novament el problema, novaorganització del material.

2. Sondeig d'opinions: Intents d'adquirir dels membres determinades manifestacions afectives, que es refereixin a la clarificació de valors, propostes o idees.
3. Donar informació: Oferta de fets o generalitzacions. Unir la pròpia experiència al problema del grup per explicar determinats punts o processos.
4. Opinar: Manifestar una opinió o convicció sobre una ovàries propostes, en especial millor sobre el seu valor que sobre la base real.
5. Coordinar: Mostrar les relacions entre diverses idees o proposicions: intentar reunir idees o proposicions; intentar unir l'activitat de diversos subgrups o membres entre si.


Rols de manteniment i organització

6. Animació: Amabilitat, calor, disposició a respondre als altres; lloar els altres i a les sevesidees; correspondre i acceptar les contribucions dels altres.

7. Mantenir límits: Intentar facilitar a un altre membre del grup la col·laboració fent-ho observar als altres. Per exemple: "No hem escoltat encara l'opinió de X sobre aquest tema" o "X voldria dir alguna cosa, però no ha tingut encara l’oportunitat". Limitació del temps d'intervenció de cadascú, per així donar a tots unaoportunitat de fer-se sentir realment.
8. Obeir: Seguir les decisions del grup, acceptar reflexivament les idees dels altres i escoltar-les, servir d'auditori durant la discussió del grup.
9. Expressar els sentiments del grup:
Resumir quins sentiments es poden percebre dins del grup. Descriure les reaccions dels membres del grup, comunicar observacions i reaccions inconscients de determinats membresdel grup davant d'idees o solucions expressades.
10. Reduir la tensió: Desviar, tranquil·litzar sentiments negatius mitjançant bromes, incloure una situació tensa en un context més ampli.
Aquests rols no estan distribuïts de cap manera sobre una mateixa persona, sinó que s'intercanvien entre els membres del grup.



Rols negatius
11. Comportament agressiu:

Treballar pel propi status,criticant o posant en ridícul a altres persones; manifestacions d'hostilitat envers el grup o membre aïllats; menysprear el valor personal o el status d'altres membres; intentar dominar constantment.
12. Bloquejar: Dificultar el desenvolupament ulterior del grup desviant-lo cap a problemes marginals; oferir experiències personals que no tenen res que veure amb el problema present; argumentacióobstinada sobre un únic punt; denegació d'idees sense considerar-les per prejudicis afectius.
13. Confessar-se: Utilitzar el grup com a caixa de ressonància per sentiments o opinions purament personals, no orientades cap als objectius del grup.
14. Rivalitzar: Disputar amb altres sobre les idees més productives o millors, parlar constantment en la majoria de casos, fer el paper més important,apropiar-se de la direcció.
15. Fer el pallasso: Cridar l’atenció, distreure, bromejar, fer imitacions o comentaris amb o sense gràcia per interrompre continuadament el treball del grup. També s’hi pot incloure fer quelcom per compte propi, passant del grup, per cridar l’atenció o demostrar les pròpies habilitats.
16. Retreure's: Comportament especialment indiferent, passiu, limitat a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo En Equipo O Equipo De Trabajo
  • Trabajo En Equipo Y Equipo De Trabajo
  • Trabajo En Equipo O Equipo De Trabajo
  • aprendizaje en equipo y trabajo en equipo
  • Equipo, grupos y trabajo en equipos
  • El trabajo en equipo
  • Trabajo En Equipo
  • Trabajo en equipo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS