Trabajo historia t4

Páginas: 4 (953 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2014
Govern provisional
Govern de Prim : lleis de llibertat públiques i convocatòria de eleccions. (1r a Espanya amb sufragi universal masculí majors de 25 anys )

Creació d’una nova constitució. Laconstitució de 1869 ( liberalisme democràtic ) proclamava la sobirania nacional, confirmava el sufragi universal masculí, incloïa una amplíssima declaració de drets i llibertats i garantia lallibertat de residencia, ensenyament i religió, encara que mantenien el culte catòlic de manera aconfesionada. Establia la divisió de poders amb preeminència del legislatiu ( dividit en congres i senat )sobre l’executiu. Així l’estat es declarava monàrquic, però la ordre de fer les lleis residia en les corts i el rei no podia vetar-les, només promulgar-les. Es proclamava la independència del poderjudicial i es posaven els mitjans per aconseguir-la amb un sistema d’oposicions que feia que els jutges deixin de ser nomenats pel govern.

Renovació econòmica :

Defensen el lliurecanvisme i obertura ainversió estrangera que permetia la instal·lació d’empreses estrangeres a Espanya.

La unitat monetària era la pesseta.


S’elimina l’impost de consums que era en productes bàsics com el vi,carn, sabó, etc.

Llei de mines : desamortització del subsòl a empreses privades estrangeres per solucionar el dèficit públic.

Nou panorama polític :

Moderats, fidels a Isabel II.

Laconjunció monàrquica democràtica estava formada sobretot per progressistes i també per unionistes i monàrquics democràtics. Defensaven una monarquia, però subordinada per la sobirania nacional i un amplirespecte per les llibertats púbiques. Burgesia financera i industrial, de les classes mitjanes urbanes, d’amplis sectors de l’exercit i d’un gran nombre de intel·lectuals. Prim i Sagasta.


El partitrepublicà federal, sorgit d’una escissió del partit democràtic a mitjans de 1868.Propugna un sistema de pactes lliures entre diferents pobles o regions com a una nova manera d’articular l’estat....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia del t4
  • T4
  • Trabajo Historia
  • Trabajo De Historia
  • Trabajo Historia
  • Historia Trabajo
  • trabajo de historia
  • Trabajo De Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS