Trabajo Historia

Páginas: 5 (1025 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
L2_AC3

1/
El 28 de juny de 1914 l'arxiduc hereu del tron d'Àustria, Francisco Fernando, feia una visita oficial a Sarajevo, capital de Bòsnia. Quan el cotxe de l'arxiduc va aparèixer davant el poble, li va ser llançada una bomba. Després, un estudiant anomenat Prinzip es va avançar i, disparant el seu revòlver, va donar mort a Francisco Fernando i a la seva esposa. Mai es va saber la veritatsobre aquest atemptat, però la veritat és que va ser l'espurna que va encendre el polvorí que era Europa en 1914. Àustria va culpar a Servia d'haver protegit als terroristes, i això va ser motiu que llancés les seves tropes contra el petit estat balcànic. Servia era una presa cobejada des de feia molt pels Habsburgos, i l'atemptat contra l'arxiduc i el suport d'Alemanya van bastar perquèl'emperador Francisco José enviés, el 23 de juliol de 1914, un ultimàtum a Servia, en el qual exigia la completa humiliació de la nació, fins al punt que Àustria demanava que la investigació judicial de l'atemptat fos feta per funcionaris austríacs. Això significava per Servia declinar la seva sobirania davant el poderós veí; no obstant això, per evitar la lluita, el govern servi, aconsellat per França,Gran Bretanya i Rússia, va acceptar les condicions d'Àustria amb petites reserves. La resposta d'Àustria va ser inusitada, doncs sense més marrades li va declarar la guerra a Servia.
2/
La primera guerra mundial va suposar una catàstrofe humana sense precedents. Alemanya va ser la més dignificada amb una xifra de dos milions entre morts i desapareguts, també va ser la que més forces va mobilitzarjuntament amb Rússia (Alemany 13.200.00, Rússia 13.000.000), Rússia també va tenir un milió set-cents morts, Àustria-Hongria un milió i mig i França un milió quatre-cents. Bèlgica va ser qui va tenir menys pèrdues (40.000 morts/desapareguts) ja que és un pais petit i va ser qui menys forces va mobilitzar. Els estats units va tindre també relativament pocs morts/desapareguts (100.00) perquè es vaunir a la guerra més tard. A part dels morts causats per la guerra, s’han de sumar els no nascuts per aquesta mateixa causa. La guerra també va provocar un descens de la fertilitat i a més de les pèrdues humanes s’ha d’afegir també la mortalitat per la manca d’aliments i les pèssimes condicions d’higiene.
3/
La gran quantitat d'homes mobilitzats per al conflicte, les pèrdues humanes i el retornde gran quantitat d'invàlids, van obligar a incorporar a la dona al mercat laboral, fins i tot en les tasques més pesades, abans desenvolupades únicament pels homes. Davant la realitat consumada de la igualtat i a través d'una lluita permanent, les dones van començar a obtenir el vot. Assenyalaven que si eren iguals per treballar i lluitar, haurien de ser-ho per votar.
Al Japó es va obligar a lesnenes a assistir a l’escola fins als catorze anys i es van crear escoles superiors de noies a diverses poblacions.
Investigació personalitzada
1/
Els francesos van començar la mobilització de les tropes l’1 d’agost, les tropes alemanyes van creuar la frontera de Luxemburg el 2 d'agost i Alemanya va declarar la guerra a França el 3 d'agost. El dia anterior, el govern alemany havia informat algovern belga de la seva intenció de marxar sobre França creuant Bèlgica, a fi d'evitar que els francesos utilitzessin aquesta ruta per atacar Alemanya. Les autoritats belgues es van negar a permetre el pas pel seu territori de les tropes alemanyes i van recórrer a els països signataris del Tractat de 1839 -en el qual es garantia la neutralitat de Bèlgica en el cas d'un conflicte en el qualestiguessin implicats Gran Bretanya, França i Alemanya- perquè es complís l'establert en aquest acord. Gran Bretanya, un dels països signataris del Tractat de 1839, va enviar un ultimàtum a Alemanya el 4 d'agost en el qual s'exigia que es respectés la neutralitat de Bèlgica; Alemanya va rebutjar la petició i el govern britànic li va declarar la guerra aquest mateix dia. Itàlia va romandre neutral fins al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajos de historia
  • Trabajo de historia
  • Trabajo historia
  • trabajo de historia
  • trabajo historia
  • historia del trabajo
  • Trabajo de historia
  • Trabajo Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS