Trabajo Iliada Català

Páginas: 10 (2391 palabras) Publicado: 22 de abril de 2012
“LA ILÍADA”

HOMER

Resum de l'obra.
L'obra parteix des de la còl·lera d'Aquil·leu, ja que Agamèmnon pren a Briseida d'Aquil·leu, així, tota l'obra conta com va seguint la guerra de Troia des d'aquest moment, qui són els principals guerrers, com ajuden els déus i les deeses als aqueus i als troians, i com finalment a causa de la mort de Pàtrocle, Aquil·leu s'enrabia i mata al troiàHèctor.

Resum per cants.
CANT I.
Després de molts anys de guerra, es produeix una epidèmia, que no fugirà si Criseida no és retornada al seu pare, Crises. Així ho van fer, tot i que una vegada retornda aquesta, Agamèmnon pren Briseida a Aquil·leu, de manera que es produeix la còlera d'aquest i decideix retirar-se de la guerra. Demana ajuda a la seva mare, Tetis, i ella va a Zeus per convencer-lode que ha d'ajudar als troianas, i també a Aquil·leu, el seu fill, i Zeus accepta.

CANT III.
Menelau i Paris es desafien en un combat, ja que Paris s'havia amagat de Menelau. Així, en el combat, Hèlena els mirava des de darrera de la muralla. Aquests van acordar que el que guanyés la batalla es quedaria emb Hèlena. Just quan Menelau és casi el guanyador, Afrodita salva a Paris i el dur ambHèlena.

CANT IV.
Els Déus celabren un assemblea, on hi discutien qui havia de ser el guanyador de la guerra, més tard, Atena, disfressada de Pàndar fereix a Menelau amb una flexta, de manera que així no pogués guanyar la batalla.

CANT V.
A la batalla de Diomedes, Afrodita arriba a ser ferida per aquest, després ataca a Eneas, però es veu obligat a enfrontar-se amb Apol·lo, després decideixenseguir amb la guerra, fins que Ares es retira de la guerra després de que Diomedes el ferís.

CANT VI.
Després de que els aqueus guanyéssen la batalla, Héctor torna a Troia per avisar a les esposes dels guerrers que dónin ofrenes al temple d'Atena, després, aquest, va a visitar a la seva esposa Adròmaca, que està assustada per la guerra i ell intenta calmar-la. Després Hèctor agafa a Paris i sel'emporta de nou cap a la guerra.

CANT IX.
Els aqueus estan tots reunits quan Agamèmnon els confessa que es vol retirar de la guerra, tot i que els altres s'hi oposen, fins que uns ancians el convencen de que no ho ha de fer i que ha de seguir allà. Més tard, Odisseu i una altre companys van anar a visitar a Aquil·leu, amb l'intenció de que volen que ell torni a la guerra, amb això, Aquil·leus'hi nega per complet.

CANT XVI.
Aquil·leu permet que el seu company, Pàtrocle, vagi a lluitar, després Hèctor crema una de les naus dels aqueus, i fa que aquests s'enfureixin i vulguin anar a lluitar, en un primer moment, els queus foren els vencedors, tot i que després van seguir amb la batalla fins que finalment Hèctor va matar a Pàtrocle.

CANT XVIII..
El fill de Nèstor li dóna lanotícia a Aquil·leu de que Pàtrocle ha mort, després de que la seva mare Tetis intentàs consolar-lo, aquest va anar als troians a venjar la mort dels seu estimat company, ja que volia matar a Hèctor. Així, Tetis acudeix a Hefest perquè fabriqui noves armes per Aquil·leu i els hi doni per poder lluitar amb els troians.

CANT XIX.
Així Tetis sóna les armes al seu fill, Agamèmnon li retorna a Briseia,i Aquil·leu es posa la nova armadura i es disposa a venjar la mort del seu estimat company Pàtrocle.

CANT XX.
Aquí tots els déus entren a la guerra, on Posidó fa que Eneas lluiti amb Aquil·leu, i quan està a punt de matar-lo, el mateix deu que ha fet que lluiti amb ell, el salva.

CANT XXI.
Escamandre éstà a punt de matar a Aquil·leu ja que anteriorment aquest ha matat a Licàon, però justabans apareix Hera i el salva. Més tard, tots els déus s'uneixen a la lluita de Troia, una a favor dels aqueus i altres a favor dels troians.

CANT XXII.
Tots els troians es refugien dins la ciutat, menys Hèctor que vol lluitar amb Aquil·leu, i així ho fan, decideixen lluitar, ja que Hèctor creu que els déus l'ajudaran, però no és així i Aquil·leu l'acaba matant, després el ferma d'un peu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRABAJO EL MÉTODO (CATALÁN)
  • Trabajo vidrio Català
  • Trabajo Del Transporte Tecnología (Catalàn)
  • Trabajo Gran Torino (Catalán)
  • Trabajo de Gattaca (catalan)
  • Trabajo De Verano Catalan Libro
  • TRABAJO SOBRE LA ALIMENTACIÓN. CATALÁN
  • Trabajo libro Escanyapobres (catalán)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS