Trabajo las tortugas tambien vuelan

Páginas: 6 (1329 palabras) Publicado: 1 de junio de 2011
Las tortugas también vuelan

1. Fitxa tècnica:

- Títol Original: Lakposhtha hâm parvaz mikonand

- Gènere: Drama

- Direcció: Bahman Ghobadi

- Guió: Bahman Ghobadi

- Música: Hossein Ali Zadeh

- Fotografía: Shahryar Assadi

- Montatge: Moustafa Khergheh Poosh y Hayedeh Safi Yari

- Producció: Mij Film

- Duració: 95 min.

- Països: Irán e Irak.

- Any de producció:2004

- Interprets:

|
* Soran Ebrahim: Kak Satellite.

* Avaz Latif: Angri (la nena-mare).

* Hiresh Feyssal Rahman: Hengov (el manc que prediu el futur, el germà de l’Angri).

* Saddam Hossein Feysal: Pashow (al que li faltava un peu).

* Abdol Rahman Karim: Riga (el nadó fill de Agrin).

* Ajil Zibari: Shirkooh (el nen que es dóna dos cops éll sol, repetidesvegades).

2.Tema:

Els habitants d'un poblet en un camp de refugiats, del Kurdistan iraquià, a la frontera entre l'Iran i Turquia, busquen desesperadament els diners necessaris per poder adquirir una antena parabòlica amb la suficient potència com per poder aconseguir notícies internacionals sobre el imminent atac i guerra dels Estats Units contra l'Iraq. Els nens, marcats per la guerra queestan mutilats, orfes (no tots) i famolencs, són els que s'emporten la pitjor part, obligats a sobreviure en condicions infrahumanes i convertir-se en adults malgrat la seva primerenca edat.
Un noi mutilat, que ve d'un altre poble amb la seva germana i el fill d'aquesta, (produtdo d'una violació de quant van atacar el seu poble) té una premonició: la guerra està cada vegada més a prop.Mentre la vida al camp de refugiats continua, els nens guiats per un noi anomenat Satélite qui és el seu cap, és qui posa les antenes parabòliques i qui assegurar que sap anglès, els guia en els camps de mines antipersones a recollir-les, el també va , i sense cap tipus d'equipament ni artefacte específic per a això.
Així que sobreviuen gràcies a la venda oriental dominen els parlants en elmercat negre ja que abunden a la zona i és la seva única manera d'aconseguir ingressos per a les seves necessitats bàsiques.

3. Argument:

“Las tortugas también vuelan” mostra la història d'un petit poble situada a la frontera entre l'Iraq i Turquia, una sèrie de nens i nenes d'un camp de refugiats turcs a l'Iraq en els dies previs a la intervenció militar nord-americana contra el règim deSaddam Hussein. Aquesta és una història de com sobreviuen aquests nens i nenes en una situació límit, en un context de conflicte vèlic i de subdesenvolupament. La situació és extrema: viuen de recuperar i vendre mines antipersones. Alguns han quedat mutilats per l'esclat d'alguna de les mines. Altres han mort. I enmig d'aquest panorama s'han d'organitzar per sobreviure i resistir, obligats a créixerde cop. Enmig d'una situació tan adversa, aquests nens i nenes intenten ajudar els uns als altres, es recolzen solidàriament. La pel·lícula parla d'un destí tràgic i dolorós del que s'han enviat des de la primera seqüència. A partir d'aquí, la pel·lícula tracta de mostrar el drama humà viscut pel poble kurd, víctimes tant del règim de Saddam Hussein com posteriorment de la intervenciónord-americana.
Al final de la pel·lícula, la germana del mutilat, llença el seu fill petit estany d'aigua provocant la mort i més tard es va suïcidar llençant per un penya-segat.

4.Context històric:

a) L’orient mitja. Les guerres del golf i l’actual situació Iraquiana

Iraq es una barreja de cultures bàsicament tres: al nord d’Irak els Kurds, al centre musulmans sunnites, i musulmans xiïtes alsud.
El territori pertanyia a l’imperi Turc-Otamà, desprès passa a mans del Britànics.
L’any 1932 el país va passar a ser independent.
L’any 1979 arribar al poder Saddan Hussein.
Iraq es un país molt ric en petroli
Els estats Units, animaren a Saddan Hussein a entrar en guerra contra Iran (una guerra molt cruel) la guerra dura 8 anys del 1980-1988.
Quan acaba la guerra, Iraq es troba...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Tortugas Tambie N Vuelan
  • Resumen de las tortugas también vuelan
  • Las Tortugas Tambien Vuelan
  • LAS TORTUGAS TAMBIEN VUELAN
  • Resumen de ''Las tortugas tambien vuelan''
  • Las tortugas también vuelan
  • Pelicula "Las tortugas tambien vuelan"
  • Las tortugas tambien vuelan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS