trabajo latin

Páginas: 14 (3467 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2013















LES GUERRES PÚNIQUES































ÍNDEX


Portada1

Index 2

Introduccio 3

La primera guerra púnica 4,5

La segona guerra púnica 6,7,8

La tercera guerra púnica-Importacions púniques 8,9,10

Bibliografia 11































LES TRES GUERRES PUNIQUES









INTRODUCCIÓ:



Les guerres puniques van ser una serie de tres guerres que es van enfrentar entre els anys 264 a.C i 146 a.C a les dos principals potencies delMediterrani de l'epoca Roma i Cartago. Els cartaginesos van anomenar aquest conflictes: Guerres romanes. Aquest conflicte es va provocar per la anexio per part de Roma, a la magna Grecia, aixi que van sorgir els conflictes greus entre ambes potencies. Els romans van lograr tenir grans tropes, sobretot navals , no li van assegurar el poder i el control portant a caure en la confiança.
El primer xoc esva produir a Sicilia , de la qual es trobaba baix el control dels cartaginesos. Al principi de la primera guerra punica, Cartago era el poder que dominava el mar Mediterrani, controlat per un extens imperi maritim.














PRIMERA GUERRA PÚNICA (262a.C – 241 a.C)

Començà amb la intervencio de roma a Sicilia, quan s'alian amb els mamertins que son el nom que se l'his donaals habitants de Messana. Aquest que lluitaven contra els cartaginesos a Mesina.
La guerra passa al mar, originalment dominaven els Romans, fins que l'exit de la flota nova comandada per Duili àdhuc va permetre una expedició sobre la costa cartaginesa que va ser a Tunis el 625ac
La guerra es va centrar un altre cop a Sicília, on els romans es van q2uedar. A l'any 238aC.Roma va aprofitar larevolat a Cartago per tal de dominar també a Serdenya i Corsega.
La Primera Guerra Púnica 264-241 aCa ser el primer de tres grans conflictes bèl · lics entre les dues potències predominants de la Mediterrània Occidental, la República romana i la República cartaginesa. Durant 23 anys, les dues potències van lluitar per la supremacia a la zona.

Cartago, situada en el que avui és el nord de Tunísia, al'Àfrica, era el poder dominant a la Mediterrània occidental al començament d'aquests conflictes. No obstant això, Cartago sortiria finalment derrotada de la guerra, havent de cedir Sicília als romans i havent de suportar unes dures condicions financeres en el tractat de pau.
L'any 288aC ls mamertins, un grup de mercenaris italians de Campània, van ser contractats per Agatocles de Siracusa com aguàrdia d'èit mercenària. A la mort d'aquest, en 289aC., els mamertinos van fracassar en trobar algú que els oferís treball. Van aconseguir ser admesos a la ciutat de Mesene (actual Messina),
En 270aCels romans van recuperar el control de la zona, i van castigar durament els supervivents de la revolta. Mentrestant, els mamertinos es dedicaven a saquejar les zones circumdants de Mesena, fins quees van trobar enfrontats a la ciutat de Siracusa, poder independent que es trobava expandint-se per l'illa de Sicília.
Després d'aquesta derrota, l'any 264aC,els mamertinos van acudir tant a Roma com a Cartago a la recerca d'ajuda. Els cartaginesos van parlar amb Hieró, i van aconseguir acordar que aquest no porta a terme noves mesures militars a canvi que els mamertinos acceptessin una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Latin Trabajo
  • TRABAJO DE LATIN
  • TRABAJO DE LATIN
  • Trabajo De Latin
  • Trabajo latín
  • Trabajo De Latín
  • Trabajo de latin
  • Trabajo de latin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS