Trabajo libro Escanyapobres (catalán)

Páginas: 4 (872 palabras) Publicado: 28 de enero de 2014
FITXA LLIBRE LLENGUA I LITERATURA CATALANES

Nom: 4t d’ESO B
OLLER, Narcís. L’escanyapobres. Col·lecció Educació 62, editorial Grup Edicions 62. Edició 3ª, any 2012, Barcelona. 94pàgines.
Resum argumental:
L’Oleguer era un home misteriós i solitari, i sobretot, molt i molt avariciós que hi vivia a Pratbell, un petit poble de Catalunya, on hi treballava a un magatzem de blat. Ningúsabia res d’ell i ningú li parlava, només el notari Magí Xirinac.
Al cap de dos anys va començar a passar el tren per Pratbell, i la pau a Pratbell es va acabar. La gent que hi vivia al costatsempre espiava per les finestres i, un dia, algú va cridar per la porta del magatzem de l’Oleguer: “Escanyapobres!” i allò va recordar-li el seu passat. Es va començar a obsessionar encara més amb elsdiners y va decidir marxar a La Coma, una masia al costat de Pratbell. Allà va trobar una família de masovers, el pare es deia Pere de les Borges, a qui va convèncer per quedar-se’n a la seva casa.Mentre vivia allà feia la feina amb tot els masovers i ja era com de la família. Es va adonar que s’estava enamorant de la filla d’en Pere, la Cileta. Al cap dels dies, tot va canviar i l’Oleguer renyavaa les dones, donava cleques i es va obsessionar encara més amb els diners. Un dia va agafar a un cavall (el Moreno) i se’l va emportar, però quan l’Oleguer va tornar amb en Moreno, ja no hi era elmateix, ja que el va vendre. El cavall va fer mal a en Llorenç i després es va escapar perquè l’Eloi li va obrir per pegar-li. Per tot això la família va rabiar i el van fer fora, després d’haver-sedonat uns quants cops de puny. Aquell dia, l’Oleguer es va marxar de La Coma i va tornar a Pratbell, a casa del notari Xirinac. L’Oleguer li demana un favor al notari: que li tregui de sobre als del Masja que si no el matarien. En Xirinac accepta. No sabia on viuria, així que el notari li lloga el castell. Al temps, el notari mor, però aquest fet no va afectar gens a l’Oleguer ni a la vídua Tuies....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo De Verano Catalan Libro
  • Resumen Libro Catalan
  • TRABAJO EL MÉTODO (CATALÁN)
  • Trabajo vidrio Català
  • Trabajo Del Transporte Tecnología (Catalàn)
  • Trabajo Gran Torino (Catalán)
  • Trabajo de Gattaca (catalan)
  • TRABAJO SOBRE LA ALIMENTACIÓN. CATALÁN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS