Trabajo Mitologia

Páginas: 31 (7622 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
Índex
0. Introducció -pag 4
1. Cosmogonia -pag 5
2.Deus i Deesses- pag 6
2.1. Zeus- pag 6
2.2. Hades-pag 7
2.3. Posidó - pag 8
2.4.Ares- pag 9
2.5.Afrodita- pag 9 i 10
2.6.Atena- pag 10 i 11
2.7.Hermes- pag 11
2.8.Hera- pag 122.9.Apolo - pag 12 i 13
2.10.Artemis- pag 13 i 14
3.Criatures mitològiques - pag 15
3.1.Pegas – pag 15
3.2.Satir – pag 16
3.3.Ninfes – pag 17
3.4. Ciclop- pag 17 i 18
3.5.Hidra- pag 18 i 19
4.Mites i llegendes- pag 194.1.Pas del mite al logos- pag 20
4.2.Mite del judici de Paris- pag 20 i 21
4.3.Mite dels 12 treballs de Hèracles- pag 21 i 22
4.4.Odissea- pag 22 a 28
5.conclusió -pag 29
6.opinio personal- pag 30
7.bibliografia i webgrafia- pag 31


0.Introduccio
Els grecs eren uns homes que creien en lamitologia que era un conjunt de criatures inexistents que pertanyien a la seva religió.
En aquest treball profunditzaré sobre els deus grecs,quins eren i quina era la seva historia. També explicaré que eren les criatures mitològiques, com eren i com van néixer. Finalment explicaré les llegendes que ells comptaven que eren anomenades mites i que explicaven algun fet que esdevindria a un altre osimplement dona una lliçó de la vida.
Els grecs tenien una vida que la major part rondava a la seva religió. Construïen temples, feien sacrificis pensant que així acontentarien al deus...
Els grecs pensaven que els deus eren unes divinitats superiors que vivien en el mont olimp. Pensaven que els deus menjaven i veien ambrosia i nèctar i això els feia immortals. Cada deu grec tenia un nom únic, un poder ialgun objecte que el caracteritzava.
Les criatures mitològiques eren unes criatures que normalment eren fusions de 2 o mes animals. Tenien un naixement característic normalment implicat en un mite.
I amb aquesta breu explicació donem pas al meu treball de la mitologia grega.

1.Cosmogonía
Cosmogonia és una narració mítica que pretén donar resposta a l'origen de l'univers i de la pròpiahumanitat. Generalment, es remunta a un moment de preexistència o de caos originari, en el qual el món no estava format, ja que els elements que havien de constituir es trobaven en desordre, en aquest sentit, el relat mític cosmogònic presenta l'agrupament - progressiu o sobtat d'aquests elements, en un llenguatge altament simbòlic, amb la participació d'elements divins que poden tenir o no atributsantropomorfs.
La cosmogonia pretén establir una dimensió de realitat, ajudant a construir activament la percepció de l'univers i de l'origen de déus, homes i elements naturals. Al seu torn, permet apreciar la necessitat de l'ésser humà de concebre un ordre físic i metafísic que permeti conjurar el caos i la incertesa.
Des de l'antiguitat, els mites han estat relats compostos per accionssimbòliques que es van transmetre per generacions per oferir respostes sobre l'origen de l'univers i l'home, relacionant-los amb déus i missatgers que actuaven a nom d'aquests.

Els mites van oferir a les diferents cultures una visió integradora del món, en facilitar la seva percepció dels fenòmens que li semblaven estranys a una creença col.lectiva que va donar origen als que elsvan acompanyar i proporcionar la seguretat psicològica per a la construcció d'una identitat per a la vida en comunitat.

En els mites, alguns investigadors han assenyalat que els déus solen representar les forces elementals de la natura, que poden percebre, dels quals es deriven els fenòmens naturals que van condicionar les seves vides. No obstant això, aquest postulat simplista i etnocèntric...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo escrito la mitologia griega
  • Trabajo De Mitologia Griega
  • Pequeño Trabajo De Mitologia Y Iconografia Cristiana
  • Trabajo De Mitologia
  • mitologia
  • Mitologia
  • Mitologia
  • Mitologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS