trabajo MMPI-A

Páginas: 13 (3170 palabras) Publicado: 19 de junio de 2014



ÍNDEX


Introducció

Administració

Material
Condicions d’administració

Estructura

Escales de validesa
Escales clíniques
Escales suplementàries
Escales de contingut

Interpretació de cas

Conclusions

Bibliografia






























Introducció

El test MMPI va ser creat amb la finalitat d’avaluar la personalitat de formasintetitzada, és a dir, el principi que va guiar la construcció d'aquesta tècnica va ser la necessitat d'elaborar una prova que en menor temps proporcionés la mateixa informació que s’aconseguia amb diverses entrevistes.

Aquest inventari permet l'avaluació de la personalitat des de diferents angles, a nivell multifàsic.
Encara que el MMPI va ser creat per ser usat en població adulta (16 a 65anys), des d'un començament va ser una prova molt útil per a l'avaluació d'adolescents, publicant llavors, normes específiques per a aquesta població.
De tota manera, hi havia certes limitacions pel que fa al contingut d'alguns ítems que eren inapropiats per a aquesta franja etària, ja que estaven escrits des d'una perspectiva adulta, per exemple: "Quan era jove robava" o "M'agradava anaral'escola". Altres ítems, com: "La meva vida sexual és satisfactòria", no tenien el mateix significat psicològic per a un adult que per a un adolescent.

A més, es considera que l'estil de resposta dels adolescents tendeix a ser més exagerat i extrem que el dels adults, ja que es van trobar puntuacions elevats en les respostes a certes escales com la F.
Aquestes van ser algunes de les raons per lesquals, quan en els anys 80 es va constituir un comitè per a la revisió, actualització i reestandarización del MMPI, es va considerar la necessitat de desenvolupar una adaptació d'aquest que fos específic per a la població adolescent.

El MMPI-A representa la primera revisió del MMPI original per a l'ús específic de l'avaluació psicològica d'adolescents. Com el MMPI-2, el MMPIA, va ser construïtprenent els aspectes més útils de l'original, mantenint l'estructura de l'instrument.
Per dur-lo a terme va ser necessari la creació de noves escales per avaluar més ajustadament la validesa de l'instrument, i noves escales de contingut i especials per avaluar problemàtiques pròpies d'aquesta edat i així es van obtenir normes específiques per adolescents.

Finalment, el nombre d’elements del queconformen el format original (567) va ser reduït (478), descartant alguns dels que resultaven inadequats per adolescents.

Administració

Material

El MMPI-A consta d'un quadern de 478 (478) frases i un full de respostes de vertader/fals en què el subjecte marcarà les respostes a cadascun dels ítems. És una tècnica que pot ser presa tant de manera individual com grupal, ja que ésauto-administrable. D'acord amb les puntuacions bruts, s'elaboren perfils segons sexe.

Condicions d'administració

El MMPI-A pot administrar a subjectes entre catorze i divuit anys, que llegeixin fluidament i que tinguin capacitat de comprensió del material. En canvi, a subjectes que presenten limitacions visuals, dislèxies, dificultats severes d'aprenentatge, desorientació ocasionada per accidentscerebrals, intoxicació per drogues o alcohol, etc. no se'ls pot prendre la tècnica en forma auto-administrable, sinó que se'ls han d'anar llegint els ítems.
Cal tenir les condicions ambientals adequades per a l'administració de l'inventari, un lloc on es pugui tenir privacitat i comoditat, ja que, usualment, el temps de l'entrevista oscil · la entre una hora i una hora i mitja.

Estructura

Eltest està format per:

1. Escales de Validesa
2. Escales Clíniques
3. Escales de Contingut
4. Escales Suplementàries

Escales de Validesa

Aquestes escales han estat elaborades per determinar el grau de confiança amb que es poden fer inferències, tenint en compte l’actitud que el subjecte adopta al respondre la prova.
?.(no respondre): Correspon al número total d’ ítems no contestats o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MMPI
  • Mmpi
  • mmpi
  • mmpi
  • Mmpi-2 y mmpi-a
  • Mmpi-2
  • Escalas de mmpi
  • Ficha mmpi-a

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS