TRABAJO ''POLSERES VERMELLES''

Páginas: 12 (2884 palabras) Publicado: 20 de abril de 2015

UN ALTRE MODEL DIFERENT DEL TÒPIC
En aquest treball, em propose estudiar la sèrie de televisió Polseres Vermelles, que s’hi ha transformat en un programa innovador, trencador i que ha corregit l’estereotip adolescent divulgatiu que han utilitzat sèries anteriors. Per tant, per a fer aquest estudi caldrà analitzar sobretot la sèrie, Polseres Vermelles, i a més a mes, estudiarem altres programestelevisius que ofereixen un altre tipus de prototip als jóvens completament diferent al de Polseres Vermelles.
Respecte a la contextualització, Polseres Vermelles és una sèrie de televisió de gènere drama-metge, creada per Albert Espinosa i dirigida i produïda per Pau Freixas. A més a més, està formada per 28 capítols de 45 minuts de duració i va ser emesa per primera vegada a finals de gener de2011 en TV3.
Aquesta sèrie narra la història d’un grup de jóvens que a causa de les seues malalties coincideixen en un hospital. No obstant això, el valor de l’amistat serà l’única ferramenta per a poder ser feliç i per a batre qualsevol obstacle. Per tant, la sèrie ens constarà el dia a dia dels xiquets, així com les seues aventures, tragèdies, etc. A més a més, els principals membres queconformen el grup de Polseres Vermelles són sis: LLeò, el líder del grup; Jordi, el segon líder del grup; Cristina, l’única noia dels ‘’Polseres’’; Ignasi, un xic guapo; i, per últim, veiem a Roc, un noi imprescindible en el grup. Així mateix, cal destacar que aquesta sèrie ha tingut un gran èxit entre els més petits i també en la joventut.
Per altra banda trobem a Física o Química, una sèrie de gènerecomèdia-drama diferent de la d’abans perquè conté prototips d’adolescents i temes completament distints. Aquesta és una sèrie de televisió produïda per Ida y vuelta producciones en la cadena Antena 3 i es va estrenar a principis de febrer en 2008. Tanmateix a hui en dia la sèrie no es retransmet perquè va acabar en juny de 2011 durant la setena temporada, després de haver-hi canviat i inclourepersonatges. Així mateix, Fisica o Quimica explica les vides de diferents adolescents amb tot tipus de problemes com, l’alcohol; les drogues; el racisme; el sexe o l’homofòbia, que mostren el que ocorre dia a dia en les seues vides. A més a més, les vides i els problemes dels professors també estan enfocats en la sèrie. I a diferència de Polseres Vermelles, aquesta programació es dirigeix a un públicen especial: els adolescents.
La meua tesi analitza la sèrie de televisió Polseres Vermelles, que ha sigut un nou model televisiu a què tothom no estava acostumat a veure, és a dir, un altre món diferent del tòpic (com Fisica o Quimica, el Internado). I a més, ens mostra perfectament la realitat encara que siga una producció de ficció.
Estic en desacord amb Virgina Guarinos (2009) quan afirma queFisica i Quimica és un clar exemple de perfil jove que contenen totes les sèries espanyoles. És deveres que la majoria de les sèries espanyoles mostren perfils d’adolescents d’eixa manera, però no totes, i és el cas de Polseres Vermelles, que reflecteix un altre món al públic.
Igualment hi han altres autors que ja han tingut contact amb aquests temes. D’una banda Charo Lacalle (2010) afirma queels jóvens són el perfil més demandat per a la programació televisiva. A més, aquesta autora (2011) analitza un altre estudi semblant al primer on sosté que són molts els factors (personatges joves; ideologia; estètica; influència televisiva dels nord-americans) que determinen l’èxit d’una sèrie i sobretot la construcció dels perfils dels personatges. I altra autora que s’hi ha aproximat a aquestestudi, és a dir, als perfils joves de la televisió és Virgina Guarinos (2009), que afirma que tant la televisió americana com l’espanyola mostren dos tipus de perfils d’adolescents completament diferents.
Per últim, he estructurat el meu treball de la següent manera: en el primer apartat, titulat l’altre model de jóvens a través de la televisió explique els dos models de sèries que retransmet la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conte caputxeta vermella 2
  • El Diari Vermell De La Carlota
  • El diari vermell de la carlota
  • Habitació vermella- Henri Matisse
  • Caputxeta Vermella
  • El Diari Vermell de la Carlota
  • La caputxeta vermella
  • brusa vermella

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS