Trabajo sobre el principe de maquiavelo

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
1-Explica les caracteristiques esencials del context historic intelectual, polític, econòmic i social en que es va escriure el princep.
Aquesta es la meva resposta final de la practica aixi que nise os ocurreixi calcarla ho tindreu serios problemas amb la mafia de la Costa Brava.
Nicolàs Maquiavel va escriure la seva obra “el princep” l’any 1513, tot i que per motius de seguretat, posiblesrepressions per el contingut compromés dels textos que el composen, fou públicat postuament l’any 1532.
El Princep, fa un exercici de comprensió histórica sobre les realitats polítiques d’Italia durantels segles XV i XVI. La península Italica es trobava dividida, per motius polítics carregats d’aliances i corrupcions, motiu per el cual la unió d’aquestes era impracticable.
De l’época de transicióentre el model d’Europa medieval a l’época moderna amb la conseqüent posterior aparició del model capitalista, neix la necessitat d’unificació del enorme nombre de principats feudals, fraccionats idispersos, per part de les noves clases socials, pensant sempre en el camí cap a l’expansió comercial.
Aprofondint més en el context històric de la redacció de “el Princep” es d’imperant necessitatparlar de Florencia, república que es constituir com una de les més importants i fortes gràcies a la seva activitat cultural i comercial. Aquesta, va difondre els nous ideals de la revoluciórenaixentista, motiu per el cual podem afirmar que Florencia era l’epicentre del nou sistema polític i cultural. Maquiavel, ferri defensor de la llibertat repúblicana va aconseguir modelar la seva obra i lligarla seva vida al destí polític de Florencia.
Durant el Renaixament l’home conquista la llibertat mental i deixa enrere els dogmes per fer front, d’una forma més creadora a la realitat material,representa un canvi importantíssim dins del pensament de l’humanitat, amb el cual la burgesía ascendent va organitzar les relacions socials a l’Europa dels segles XV i XVI. Per tant, sintetitzant aquests...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Sobre "El Principe" De Nicolas Maquiavelo
  • ensayo sobre el principe de maquiavelo
  • Reflexion sobre el principe maquiavelo
  • Ensayo sobre El principe de Maquiavelo
  • Ensayo Sobre El Principe De Maquiavelo
  • Ensayo sobre el principe de Nicolas Maquiavelo
  • Reseña sobre El principe de Nicolas Maquiavelo
  • Informe Sobre El Príncipe De Nicolás Maquiavelo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS