Trabajo sobre la opep en catalan

Páginas: 11 (2663 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2012
[pic]





[pic]




[pic]












OPEP, ANÀLISI DEL SEU TRACTAT CONSTITUTIU


L’Any 1960, els representats de cinc actors de la societat internacional, és a dir, els Estats, que són Venezuela, Iran, Irak, Arabia Saudita i Kuwait es reuneixen en una conferència a Bagdad per tal de crear una organització intergovernamental permanent anomenada OPEP; Organització dePaïsos Exportadors de Petroli.
Aquest països membres firmen i ratifiquen obligar-se a formar part d’aquesta organització. Tota organització té el seu tractat constitutiu. En aquest cas, l’Estatut d’aquesta Organització , posant-lo en relació amb el Conveni de Viena del 1986, que estableix totes les característiques de tot Tractat Internacional , estableix la firma i ratificació, anteriormentesmentada per part dels països que decideixen crear aquesta Organització.
En la ratificació com a acte escrit que elabora per escrit el més alt representant d’un Estat mitjançant el qual manifesta el consentiment de l’Estat en obligar-se a un Tractat Internacional.
Per tal de que es produeixi aquesta la creació hi ha d’haver un acord de voluntats consensuades , és a dir, que hi hagi voluntat perpart del subjecte, on en ella l’Estat expressa la seva lliure voluntat de quedar-se obliga ;manifestada per escrit; i regint-se a través del Dret Internacional, ja que en cas contrari no serà un Tractat.
Tal i com s’afirma en l’article 3 de l’Estatut d’aquesta organització, la OPEP va guiada pel principi d’igualtat sobirana entre els Estats Membres. Tots aquests Estats que en formen part, hand’actuar de bona fe; a no frustrar allò negociat.
Aquells Estats Membres, és a dir , Venezuela, Iran, Irak, Arabia Saudita i Kuwait són els Estats Fundadors d’acord amb allò acceptat en el Conveni de Bagdad.
En l’article 7.C de l’Estatut es manifesta afirmant que qualsevol altre país que tingui interessos similars als Estats Membres de l’organització, podran ésser Estats Membres de la OPEP si sónacceptats per la majoria de tres quartes parts dels altres Estats Membres, incloent-hi el vot dels Estats Fundadors. No seran acceptats com a membres aquells Estats que no tinguin els mateixos interessos que els que formen l’Organització.
Poden ser Estats Membres Associats a l’Organització amb el mateix sistema d’acceptació que els Estats que volen ser Membres, és a dir, per majoria de tres quartesparts.
Aquests Estats Membres Associats, un cop hagin estat aprovats, podran ésser invitats a la Conferència i participar-hi , però això sí, sense dret a vot.
Quan algun Estat Membre hagués cessat per qualsevol motiu, i posteriorment sol·licités la seva readmissió, la seva sol·licitud seria acceptada a través del mètode emprat i anteriorment esmenat que regula l’article 7.C de l’Estatut de laOPEP.
Per tal de dur a terme una Conferència, sempre cal l’assistència, com a mínim , de tres quartes parts dels Estats Membres.
Cada Estat Membre té un vot, que aquest és exercit per aquella persona autoritzada pel Govern de Cada Estat .
Tal i com s’estableix en el conveni de Viena, aquests poden ser, Els caps d’Estat, els caps de Govern, els Ministres de relacions exteriors i els caps derelacions diplomàtiques.
Cada decisió que es prengui en qualsevol conferència, ha d’ésser acceptada per unanimitat dels Estats Membres i en cas de que no fos així, per majoria simple.
En el tractat s’ha d’escollir un president, un vicepresident, i un secretari general.
Les resolucions de la Conferència són efectives al cap de 50 dies des de la seva conclusió.
En cas de que en la conferència faltésalgun Estat Membre, les resolucions són efectives, excepte en si aquell Estat hagués formulat alguna reserva 10 dies abans del període fixat per a la publicació de les resolucions.



( informació extreta del Manual de José A. Pastor Ridruejo, apunts i la pàgina web on es troba l’Estatut de la OPEP : http://www.opec.org/library/opec%20statute/pdf/os.pdf )




SOBRE LA OPEP


ORIGEN...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRABAJO SOBRE LA ALIMENTACIÓN. CATALÁN
  • Trabajo sobre cometas sobre el cielo (catalán)
  • Analisis de artículo sobre la opep
  • Trabajo Geografia OPEP
  • Preguntas Sobre Beisbol (En Catalan)
  • Exposición sobre el Cine en Catalan
  • Todo Sobre El Catalán
  • TRABAJO EL MÉTODO (CATALÁN)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS