Trabajo Social

Páginas: 14 (3375 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
UF1: Habiilliitats de comuniicaciió en iinfants,, famíílliies ii UF1: Hab tats de comun cac ó en nfants fam es professiionalls.. profess ona s

2n.. Educaciió iinfantiill.. 2n Educac ó nfant Mo 8.. Mo 8

Index Pàgina Introducció 1. LES HABILITATS SOCIALS Components Reflexió personal 2. LA COMUNICACIÓ 2.1 Elements Reflexió personal 3. INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL Reflexió personal 4. COM ES POTAVALUAR LA COMPETÈNCIA SOCIAL? Tècniques (per mesurar la competència social) Reflexió personal 5. PROGRAMES I TÈCNIQUES DE COMUNICACIÓ I HHSS 5.1. Els programes d'entrenament d'habilitats socials 14 12 14 14 7 10 10 12 12 4 6 7 3 4

5.2. Tècniques d'entrenament Reflexió personal Conclusió Annex I

14 15 18 19

2

Introducció:

Ens trobem en l’IES Mollerussa, en el 2n curs del CFGSd’Educació Infantil, en el M08 habilitats socials. Concretament en el seu Nf1: Habilitats de comunicació en infants, famílies i professionals, en la UF1 com s’afavoreix la relació social i la comunicació.

En aquest dossier, estudiarem en més profunditat que són les HHSS i com les podem treballar, els elements que inclou la comunicació i els tipus, també parlarem sobre la intel·ligència emocional, ide quina manera es pot avaluar la competència social i un seguit de programes i tècniques de comunicació i d’HHSS. Objectius que hem proposo: Treballar de manera ordenada. Intentar treballar cada dia. Ser més constant amb el treball.

El dossier està realitzat en format Word, i aquest any, als dossiers posarem una petita reflexió de cada apartat.

3

1. LES HABILITATS SOCIALS:

Les HHSS,són conductes que les duem a terme quan hi ha més persones i hi ha un intercanvi entre aquestes, però, de forma adequada a la situació, i respectar que els altres puguin dur a terme aquestes conductes, això resolt problemes i n’eviten de nous. Per tant, les HHSS, són necessàries, i afavoreixen la relació positiva amb els altres. Aquestes aporten satisfacció en la relació amb els altres, ajuden aadaptar-se fàcilment a situacions noves, i augmenta l’autoestima. En cas de que no hi siguin, ens podem trobar amb un temor a les relacions socials, ansietat davant situacions de canvi, aïllament, que baixi l’autoestima i situacions d’ansietat i/o depressió. I per aquests motius es important treballarles. La genètica i biologia, l’aprenentatge per imitació i reforç, i les habilitats per posar-hoen pràctica, són els factors que intervenen en la seva adquisició. Així que des de l’aula l’únic que podem fer, es que aprenguin a partir del que ens veuen a fer a nosaltres mateixes i hem de potenciar-los a fer-ho be.

Components: o CONDUCTES HÀBILS SOCIALMENT: Es a dir, la manera com actuem. Per exemple: saber fer compliments, fer peticions, expressar amor i afecte, iniciar i mantenirconverses,defensar els drets propis, rebutjar peticions, expressar opinions disculpar-se, afrontar les critiques, parlar en públic,.... o INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL:

4

És l’apreciació i expressió de l’emoció, la regulació de l’emoció (autocontrol) i la utilització de l’emoció, que ens serveix per la motivació, la demostració, l’atenció o el pensament creatiu. o DISTORSIONS COGNITIVES: Lesdistorsions cognitives són les lectures errònies de la realitat. Trobem: · Abstracció arbitrària: he organitzat una festa, i penso que no vindrà ningú. · Abstracció selectiva: em diuen coses però només em quedo amb el que jo vull. · Interpretació del pensament: què diria de mi? M’ha mirat.... · Sobregeneralització: per un gra de sorra en faig una muntanya. · Personalització: donar-se les culpes sense resque ho sostingui... · Pensament del tot o res: o és blanc o és negre, no veig l’entremig... · Desqualificació del que és positiu: treure la importància a les coses positives o de les positives treure’n de negatives.

o MECANISMES DE DEFENSA: es allò que fem per que ens doni seguretat, davant de situacions estressants. • • • • • • Mecanismes d’adaptació: estratègies que ens ajuden a superar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estado, Trabajo social y Politicas Sociales
  • Rol Social Del Trabajador Social
  • Gestión social en trabajo social
  • el informe social en el trabajo social
  • Trabajo Social En La Psicologia Social
  • Trabajo social y psicologia social
  • Trabajo social y politicas sociales
  • politica social y trabajo social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS