Trabajo ue

Páginas: 17 (4053 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2011
La Unió Europea: promoure i protegir els drets dels infants a Europa

La protecció i promoció dels drets de l’Infant són una prioritat de la UE.

Els drets dels infants són part dels drets humans que la UE i els estats membres han de respectar segons els tractats internacionals i europeus. Tots els estats membres van rectificar el 1989 la convenció sobre els drets de l’infant de les nacionsunides.

La unió europea reconeix explícitament els infants com individus, no només necessitats de protecció, sinó com a subjectes independents de drets, i la seva responsabilitat de promoure i protegir aquests drets.

L’abril del 2003 el Grup de Comissaris pels Drets Fonamentals, la No-discriminació i la igualtat d’oportunitats va decidir posar en marxa una iniciativa per fomentar la promoció,la protecció i el compliment dels drets dels infants.

La unitat pels drets fonaments i els drets de l’infant es va establir el Gener del 2008 en la direcció general de justícia, llibertat i seguretat. La tasca de la unitat es garantir que les accions de la UE compleixen amb les exigències dels drets fonamentals. El ventall de les polítiques sobre les quals ha actuat la Unitat, inclouviolència i tràfic, migració, justícia civil i criminal, salut, abús infantil i tecnologies de la informació.

Els membres del fòrum són representants dels estats membres, defensors dels infants i representats del Parlament Europeu.

Una enquesta de l’Eurobaròmetre de 2008 va mostrar que el 76% dels infants no eren conscients dels seus drets i que el 79% no sabria a qui recórrer a cas de necessitat.Per aquest motiu, la comissió està preparant un lloc web per als infants, per explicar-los els seus drets i el que la UE està fent per protegir aquests drets.

La directrius de la UE són els infants i els conflictes armats tracta l’impacta dels conflictes armats en els infants a curt, mitjà i llarg termini.

El 2008, la comissió va iniciar un procés per identificar futures prioritats de la UE afavor dels drets de l’infant. La comissió ha proposat continuar desenvolupant l’estratègia de la UE sobre els drets de l’infant com un dels temes prioritaris per a l’anomena’t “Programa d’Estocolm”, que establirà les prioritats de la Comissió en l’àrea de la llibertat, la seguretat i la justícia.

Millorar la posició dels drets dels infants a Europa

La legislació i la política de la UE tenenun impacte enorme en la vida dels infants a Europa. També converteix la carta dels drets fonamentals, que menciona explícitament els drets dels infants en l’Article 24. La manca d’una base legal ha obstaculitzat els esforços per donar prioritat als drets dels infants en les accions internes i externes de la Unió.

Els avenços ha estat desiguals, el poc que s’ha aconseguit queda molt lluny d’unenfocament integral per promoure i protegir els drets dels infants en totes les seves polítiques internes i externes. La posada en marxa del Tractat de Lisboa, si es produeix, hauria d’eliminar aquesta incertesa legal.

Els drets dels infants tenen una presència ferma en l’agenda del “Programa d’Estocolm” proposat, que estableix les prioritats de la UE en el camp de la justícia, la llibertat ila seguretat per els propers cinc anys.

Una estratègia integral de la UE sobre els drets de l’infant exigirà un suport ferm per part dels membres del parlament Europeu. Abans de les eleccions recents, Eurochild, juntament amb la xarxa europea dels infants (EUROMET), va liderar una campanya que convidava tots els candidats a signar un manifest de 10 punts, que incloïa una estratègia integralsobre els drets dels infants.

Tots els estats membres de la UE estan patint les conseqüències socials de la crisi financera i econòmica. En un comunicat de premsa llençat abans de la cimera de la UE el 18 de juny, Eurochild instava els governs a incrementar la inversió en serveis que promoguin el benestar dels infants i que donin el suport necessari a les famílies.

Els infants d’avui hauran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Relaciones entre UE y América Latina trabajo completo
  • El Ue
  • La UE
  • la ue
  • UE
  • Trabajo Final de la UE
  • La UE
  • la UE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS