Trabajo valenciano

Páginas: 4 (810 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2010
L’HOME DE L’ESTACIÓ
2º Bat A
Ficha Técnica
Autor
Joaquim G. Caturla
Editorial
Edicions Bromera
Col·lecció
L’Eclètica
Biografía de l’autor
Joaquim Gonzàlez i Caturla vanàixer a Alacant l’any 1951. Actualment es escriptor i professor de llengua i literatura. La seua producció literària avarca molts gèneres como per exemple la novel·la infantil, novel·les per a adults,antologies de contes populars...etc.
La major part de la seua obra està formada per obres breus i infantils, però als últims anys ha començat a escriure novel·les per a un públic més major. Algunesde les seues obres han sigut reconegudes amb diversos premis com per exemple el premi de la Crítica dels Escriptors Valencians amb la seua obra _L’Homme de L’estació_, que també va guanyar el PremiBlai Bellver de Narrativa.
Les seues obres es caracteritzen per la multitut de registres que emplea i com s’acerca al public en questió. Hi ha una gran variació de tipus de novel·la en l’obra del’escriptor encara que totes tinguen una característica en comú, i es que totes les obres es sitúen a Alacant i el seu entorn.
El mon del sexe en el franquisme
La repressió sexual i la censura de lamínima mostra de sexe va ser una de les característiques més importants de l’època franquista i al llarg de la novel·la apareixen contínuament mostres i exemples d’aquestos fets, com per exemple quanAlícia Forner i Xavier passegen per la platja i els municipals els obliguen a anar-se’n degut a que “no volien parelletes per la platja”.
Quan Alícia va ser enviada a un col·legi de monges, aquestesalliçonaven a les alumnes dient que els actes sexuals son un pecat molt greu i que al infern es pagaria car. D’aquesta manera Alícia quan observa o practica algun acte d’aquest tipus es sent culpable imal per cometre un pecat. Aquesta era una de les maneres del govern franquista per a oprimir la llibertat sexual. Un altre cas d’opressió sexual el podem trobar a l’assassinat del senyoret don...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo valenciano
  • Trabajo valenciano
  • trabajo de valenciano
  • Trabajo edución física (valenciano)
  • Como hacer un trabajo de un libro valenciano
  • TRABAJO VALENCIANO
  • Trabajo valenciano
  • trabajos de valenciano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS