TRABAJO VOLEYBALL

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
 Valenciano segundo examen
Història de la llengua i de la lliteratura
Naixement de la prosa literaria.
En l´època medieval tan sols havia la norma llatina, es a dir, els qui sabien llegir iescriure ho feien en llatí i adaptaven l’alfabet llatí a la fonètica de les diferents llengües romàniques quan escrivien. La norma de la correcció lingü istica l’establia el prestigi d’alguna figuraliteraria inqüestionable o els escrivans que elaboraven documents juridícs i administratius en nom del rei. La nostra prosa medieval impressiona per la seua uniformitat gràcies al prestigi de l’obra delnostre primer gran escriptor: Ramon Llull.
Ramon Llull:
Va ser el primer que va fer servir una llengua románica per tractar temes científics. Això vol dir:
-Usar una sintaxi apta i flexible per al’argumentació, que no defuig les oracions subordinades de tota mena, ni l´ús del subjuntiu en els temps verbals.
-Ampliar y crear lèxic apropiat per expressar conceptes abstractes am la incorporacióde cultismes presos del llatí, l’ ús de la derivació per crear paraules noves i el recurs de forçar l’evolució de paraules llatines per convertir-les en patrimonials.
Ramon Llull és l’autènticcreador de la nostra prosa literària, en fer-la apta per a tots el usos posibles.
Prosa didàctica, religiosa i moralitzant
Durant l’època mitjana els temes literaris predominants són Déu(la religió) i elrei( la nació). Tota esta literatura te com a intenció donar pautes cíviques i religioses de conducta moral. La conversió al cristianisme de musulmans i jueus, el control ideòlogic dels cristians, lalluita contra l’heretgia, l’adhesió als grans senyors, al rei i al desvelament de la consciencia nacional respon a una societat profundament teocéntrica.
Per tot això hi ha més lliteraturareligiosa que profana. Religiositat, moralització i didactisme són aspectos diferents que se solen donar barretjats en la prosa medieval. La religiosita és la presència del sentiment de devoció a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Voleyball
  • Voleyball
  • voleyball
  • Voleyball
  • Voleyball
  • Voleyball
  • el voleyball
  • Voleyball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS