Trabajo y legislacion laboral

Páginas: 3 (648 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2015
El treball i la legislació laboral
1.Drets i deures laborals: Al treball hi ha una sèrie de normes que els treballadors i l’empresa han de cumplir. Com són els drets bàsics (vaga, negociaciócol·lectiva…), drets relacionats amb el treball (no ser discriminat per cap raó, formació professional…) i les obligacions fonamentals (obeir les instruccions de l’empresari, contribuir a la millora de laproductivitat en l’empresa…). L’empresa també té un conjunt de poders que són el de dirección on l’empresari pren les decisions que considera necessàries per que l’activitat de l’empresa segueixi en peui el poder disciplinari on es pot sancionar a un treballador.
2.Organitzacions sindicals: Organitzacions on els treballadors s’ajunten per protestar per els seus drets laborals. A la Constitució esreconeix com a dret fonamental dels treballadors el de juntar-se lliurament amb el sindicat que es vulgui i també la llibertat de fundar sindicats. Alguns sindicat són: CCOO, UGT, CGT o USO.3.Representació dels treballadors: Disposen de representants laborals que facin d’interlocutor davant l’empresa. Algunes de les seus laborls són rebre informació de l’activitat de l’empresa o conèixer elsestats financers. Segons la plantilla de l’empresa existeixen els delegats de personal (més de 10 treballadors i menys de 50) i el comité d’empresa (50 o més).
4.Organitzacions empresarials: Lesempreses també tenen les seves organitzacions, anomenades patronals, per defensar els seus interessos i participar en la negociació col·lectiva i la resolució de conflictes.(CEOE,CEPYME).
5.Conveniscol·lectius: és un procés on els treballadors i les empreses arriben a un acord per desenvolupar una activitat. Hi ha de 2 tipus: d’empresa o sectorial. Han de tenir un contingut mínim: determinar les partsque l’han concretat, definir l’àmbit (personal, territorial, funcional o temporal), forma i condicions de la denuncia del conveni, formació de la comissió paritària i condicions per no aplicar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo De Legislacion Laboral
  • TRABAJO DE FUNDAMENTO DE LEGISLACION LABORAL
  • Trabajo De Legislacion Laboral
  • TRABAJO LEGISLACION LABORAL
  • TRABAJO DE LEGISLACION LABORAL EQUIPO 6
  • Contrato de trabajo en la legislación laboral venezolana
  • Legislacion laboral
  • Legislacion laboral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS