Trabajo

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
LA REVOLUCIÓ FA UN SEGLE

Encara que Albert Einstein no va ser acceptat com a professor d’universitat ni van acceptar la seva tesis doctoral, va publicar uns articles al final del any 1905 a larevista Annalen der Physik. Aquest va ser el pas de la ciència clàssica a la moderna, la que coneixem com la relativitat i la física quàntica.
La física dels anys XX podríem dir que era solida iindestructible, ja que creien que duraria per sempre. Les dues teories eren la de la gravitació universal per Isaac Newton i la descripció de l’electromagnetisme per James Clark Maxwell, encara que les duesno encaixaven entre sí.
Hi havia uns quants dubtes sobre la realitat física, com per exemple que els àtoms eren entitats reals, però tot i així ningú s’atrevia a dir el contrari als científics.Einstein donava les seves idees, com ell deia “imaginatives”, que van aconseguir donar respostes a moltes preguntes.
Va escriure cinc articles. El primer va ser el seu treball menys notable, la sevatesis. El segon tractava sobre el moviment brownià que demostrava que els àtoms existien. La tercera parlava sobre que la llum podia tenir ona i corpuscle, ja que necessita un medi per propagar-se iaixò eren els corpuscles. Els corpuscles de llum xocaven amb els electrons i es desprenien. Es plantejaven que una ona podria haver creat el mateix fenomen, però si la llum fos una ona al xocar amb elselectrons, ells tindrien que agafar més força però en canvi, es desprenien més electrons però a la mateixa velocitat.
La explicació del efecte fotoelèctric va fer guanyar a Albert el premi Nobel al1921. Els quants de llum proposats per Planck es van utilitzar per explicar la física quàntica. El quart article es coneix com la relativitat. Estava basat en un experiment que va fer als 16 anys, quedeia que el temps, el moviment i l’espai tot junts són relatius. Va escriure la teoria en un mes i mig en 36 pàgines i ho va enviar perquè ho publiquessin. Després va néixer el seu últim article que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS