trabajo

Páginas: 6 (1298 palabras) Publicado: 14 de enero de 2014
 La contaminació acústica veïnal: Civisme i normativa.


Sovint oblidem que els sorolls que fem a casa nostra poden arribar a molestar els nostres veïns, i això encara es mes greu quan es produeixen per la nit, provocant que no puguin dormir i descansar adequadament La realitat ens diu que molts dels conflictes veïnals son deguts a aquest problema . Seria bo que tots tinguéssim uncomportament mes cívic i respectuós envers els nostres veïns, però això no sempre es així. Per evitar subjectivitat en el comportament veïnal en quant a horaris , actituds i comportaments molestos, existeix una normativa municipal que sovint oblidem o desconeixem . Concretament existeix una Ordenança Municipal del Medi Ambient Urbà títol III, sobre Contaminació Acústica (any 1999) que fa referència alproblema esmentat de forma prou explicita i que de diu el següent:

Article 59.Veinatge

1-La bona qualitat de vida dins l’ habitatge exigeix un comportament cívic i respectuós que eviti molestar els veïns amb sorolls innecessaris, com tancaments de porta bruscs ,crits, musica molt alta, salts, balls i accions similars , especialment durant l’ horari nocturn.
2-El soroll produït per lespersones dins el seu habitatge tampoc no ha de destorbar les activitats al exterior o als edificis adjacents.
Per això cal observar les normes següents :
a) El volum de la veu humana s’ ha de mantenir a nivells que no afectin la bona convivència.
b) El funcionament dels electrodomèstics de qualsevol classe, aparells, instruments musicals o acústics, o d’ altra mena, a l’ interior de l ‘habitatge , s’ ha d’ ajustar per tal que no superin els nivells guia de soroll i vibracions per a ambients interiors.
c) Des de les 22 hores de la nit fins a les 8 hores del mati següent no es premés l’ us d’ aparells domèstics excessivament sorollosos , instruments musicals, ni cants, ni activitats necessàriament sorolloses, com reparacions de materials ,canvi de mobles o qualsevol activitat quepugui pertorbar el descans dels veïns.


Article 60.Animals domèstics.

1-Els propietaris dels animals domèstics han de tenir una cura especial que aquest no pertorbin la vida dels veïns, amb crits, cants, sons i ni cap altre soroll , tant si es troben a l’ interior de l’ habitatge com si estan en terrasses, passadissos, escales o patis, en especial des de les 22 hores de la nit fins a les 8hores del mati.
2-Resta prohibit deixar sol dins l’ habitatge durant mes de dotze hores qualsevol animal domèstic susceptible de causar molèsties als veïns, tant si es troba a l’ interior de l’ habitatge com a terrasses o patis interiors.
3-Els propietaris dels animals seran directament responsables del incompliment del que s’ indica als apartats anteriors.

Per solucionar els problemesveïnals esmentats , la primera via mes recomanable es el diàleg.
Cal exposar la molèstia al veí de forma correcta, tot recordant les normes bàsiques de convivència i respecte. Però si el problema persisteix , tenim la opció de requerir la intervenció de la Guardia Urbana, donat que aquests temes acústics son competència municipal, i fins i tot interposar la corresponent denuncia .En situacions on elsadvertiments no son suficients i segons la gravetat del cas denunciat, l’ Ajuntament pot aplicar sancions econòmiques que poden arribar a ser de 900 €, segons la normativa vigent. En els casos en que es realitza denuncia , es important aconseguir copia de la mateixa, així com de la resolució corresponent.
Tot i així, seria desitjable no arribar a aquests extrems, i que ens acostuméssimtots a uns hàbits de comportament veïnal on tinguéssim present que convivim amb altres persones en un mateix edifici .



Que podem fer per reduir el soroll veïnal . Propostes i consells:

Evitem els cops de porta tant de l’ entrada principal, com de les habitacions i armaris. Procurem instal·lar elements que puguin minorar el seu impacte.
Evitem cops d’objectes contra el terra o les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS