trabajo

Páginas: 34 (8315 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014



METROVACESA i la construcció d’un Centre Comercial i d’Oci a Reus











Índex



Índex: pàgina 2

Introducció: pàgina 3

Procediment, la concessió de la Fira: pàgina 4

La oferta econòmica de METROVACESA: la llicència comercial. Modificació PGOU: pàgina 8

Motius de discussions: pàgina 11

Modificacions contractuals: pàgina 16

Conclusions: pàgina 24Introducció, presentació
Aquest treball desenvoluparà el procés que ha patit i esta patint el futur centre comercial i d’oci integrat a Reus del qual van iniciar les obres quatre anys enrere i fins fa poc estaven parades. El projecte de construir i explotar aquesta edificació ha sigut una gran inversió pel municipi reusenc ja que ha sigut un projecte molt costós. Les obres vanromandre parades més de dos anys, fet que ha portat discussions i opinions negatives de tota la població sobre el projecte constructiu a conseqüència de l’economia invertida en el mateix.
L’empresa encarregada de la construcció i explotació del centre comercial a tractar és METROVACESA, Societat Anònima, una empresa espanyola dedicada al negoci immobiliari la seu de la qual queda ubicada aMadrid. L’activitat d’aquesta empresa constructora es concentra en grans ciutats com Barcelona, Madrid, París y Londres, on posseeix gran edificis comercials i oficines. Fins a 2010 es dedicava a la promoció i venta d’obra nova en tot el territori peninsular, tot i que actualment aquesta línia de negoci està tancada.
Projecte del futur centre comercial a Reus


La tipologia del centre comercial id’oci integrat constarà d’un projecte d’integració comercial en el centre de la ciutat de Reus, que avarca una superfície construïda 41.700m2, i amb una superfície a disposició de lloguer de 33.300m2.
Serà un Centre Comercial i d’Oci Integrat modern en el centre Urbà i Comercial de Reus. Junt al Parc de Sant Jordi, en l’antic Palau de Fires i Congressos, quedarà limitat pel carrer Gaudi,l’Avinguda Sant Jordi i l’Avinguda 11 de Setembre.
EL PROCEDIMENT, LA CONCESSIÓ DE LA FIRA
En aquest punt tractarem tot el procediment previ que va seguir l’Ajuntament de Reus, després d’adoptar diferents acords, establir varies modificacions i valorar sol·licituds, per arribar a concedir a l’empresa METROVACESA la llicència per a construir el centre comercial i d’oci integrat pertinent a l’espai ones trobava anteriorment el Palau de Fires i Congressos de Reus.
1. Licitació
La sol·licitud d’aquesta licitació efectuada tractava la concessió demanial de la finca on s’ubicava anteriorment el Palau de Fira i Congressos per destinar-la a la construcció i explotació d’un centre comercial i d’oci integrat.
S’establien unes condicions reguladores d’aquesta concessió administrativa de dominipúblic. L’objecte del plec de condicions era establir unes normes de caràcter obligatori que regirien la concessió administrativa per l´ús privatiu de la parcel·la de domini públic amb la finalitat de construir i explotar en ella un centre comercial i d’oci integrat. El valor del domini públic quedava establert en 7.289.745,44 euros.
L’òrgan competent per l’aprovació del plec de les condicionsera el Ple de la Corporació per majoria simple. A tenor de l’article 93 de la Llei 33/2003 i l’article 47 de la Llei de Bases de Règim Local.
L’Ajuntament de Reus, relacionat amb l’inici de la negociació per tal d’establir aquest centre comercial i d’oci integrat, va acordar diferents acords. Entre aquests acords, en destacarem alguns:
Deixar sense efecte l’adscripció a REDESA;
Aprovar elplec de clàusules administratives que han de regir per l’aprovació de la concessió administrativa;
I convocar concurs públic amb procediment obert als butlletins oficials corresponents.
Tots aquests acords interns van ser duts a terme el dia 31 de Març de 2006.
1.1 Publicació i anunci de la licitació
S’aprova inicialment per acord plenari, el dia 31 de Març de 2006, el plec de clàusules...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS